Matilda Steen

När Matilda växte upp var hennes pappa den stora förebilden inom teknik. Han drev en möbelfirma och i hans fabrik fick hon och hennes lillebror alltid bygga det som de själva ville. Idag arbetar hon som ingenjör på Epiroc men intresset för att skapa finns kvar. “Jag har faktiskt byggt mitt egna hus!” berättar hon när vi talas vid över telefon.

Linda Östman

Jag började läsa teknisk fysik på KTH direkt efter gymnasiet. Jag lärde mig otroligt mycket och inte bara rena matematik- och fysikkunskaper. Den viktigaste lärdomen från den tiden var nog snarare att lära sig att lösa problem och att hantera utmaningar.

Lourdes Valencia Castillo

Möt Lourdes Valencia Castillo! Hon är Construction Engineer (byggnadsingenjör) specialist på UNICEF och har jobbat över hela världen i utsatta områden. Efter att ha utbildat sig till arkitekt ville Lourdes bredda sin kompetens och läste till byggnadsingenjör vid Malmö Universitet. Läs mer om hennes resa här.

Tack Iris och Greta! Ledarskapskurs sökes.

Jag (Emelie) som leder det dagliga arbetet med Womengineer sökte i våras ett stipendium ur Iris Jonzén-Sandblom och Greta Jonzéns Stiftelses fond. Gissa om jag blev glad när jag den 3 mars meddelades att jag var en av stipendiaterna. I år fick 43 stycken kvinnor dela på rekordbeloppet 2,066 miljoner kronor när Iris-Stipendiet delades ut. Tyvärr blev det ingen fysisk stipendieutdelning på grund av coronaviruset men i detta blogginlägg kommer du få lära dig mer om Iris Jonzén och vad jag ska använda pengarna till. Häng med.

Sara Lindstrand

Sara Lindstrand är Civilingenjör med en kandidat i Design & Produktframtagning, och en master i Mekatronik, från KTH. Redan som liten hade Sara kontakt med teknik och ett stort intresse för matte. Idag arbetar hon som Senior Manager Sustainability på AFRY. Hon har under sin tid på AFRY visat mod och ett enormt driv inom hållbarhetsfrågor. Här får ni lära känna henne lite bättre.