Just nu och fram till den 18 april är anmälan till att börja plugga på universitet öppen – en sån här chans får man bara en gång i livet! Eller ja, en gång varje år kanske, men en chans eller snarare möjlighet jag absolut tycker att en ska ta.
Varför just civilingenjör då? Här kommer mina sju bästa saker med plugga till ingenjör.
- Att utmanas!
En klyscha ja. Men det är något så sjukt peppigt i att först börja en kurs och tänk: hur ska jag lära mig det här svåra?! Med med vilja och ambition klara av det och genomföra det riktigt bra. På bild är från en kurs som jag läser just nu: integrerad företagsplanering! Tillsammans utreder vi fyra ett företags nuläge och ska därefter komma med förslag på hur de kan förbättra sin verksamhet. Sjukt svårt men sjukt kul! Särskilt att äntligen få applicera massa kunskap i verkligen som jag lärt mig från tidigare kurser och att åka på företagsbesök. - Alla inspirerande människor en träffar!
Via studier och ideella engangemang kommer en verkligen i kontakt med så många och så inspirerande personer. Att veta att en har så mycket pepp runt omkring en just nu och förmodligen i framtiden tycker jag verkligen gör det så roligt och motiverande att plugga. På bild: de peppigaste gänget jag vet! - Vänner för livet!
Förutom att träffa massa inspirerande personer, så har jag också via min civilingenjörsutbildning träffat de absolut bästa och inspirerande personerna som finns för just mig, vilket jag är så himla glad och tacksam över. När jag sökte till universitetet var jag själv väldigt orolig för att alla som pluggade till civilingenjör skulle vara torra och tråkiga. Tänk inte så! Tjejerna på bilden är allt annat än torra och tråkiga. - Alla möjligheter efter examen!
Anledningen till att frågan “vad gör en civilingenjör?” är så svår att besvara är just det. Det går att jobba med verkligen ALLT. Från marknadsstrategier eller försäljning till att utveckla robotar eller bygga miljövänliga hus. Om du är nyfiken på att få en djupare inblick i vad det kan innebära – så klicka här – massa intervjuer med ingenjörer som berättar om vad för roligt de gör!
På bild: Två sjukt coola och inspirerande ingenjörer som har läst industriell ekonomi – Johanna Nehler och Claudia Olsson!
(Här finns det massa intervjuer med ingenjörer och de möjligheter som finns efter examen). - Ideellt engagemang!
Såklart kan en engagera sig inom vilken utbildning som helst och det brukar innebära att en får leda sig själva och andra, samarbete, kreativitet och problemlösning. Precis såna inslag som de flesta ingenjörsjobb också innebär. På bild: just nu har jag tillsammans med detta gäng avslutat Startup-dagarna som jag varit projektledare för. Sjukt kul att få jobba tillsammans med den gruppen och att gå från att skriva projektplan för ett helt nytt event till att tillsammans genomföra tre dagar med föreläsningar, workshops, samarbeten och kvällsevent.
(Här och här kan ni läsa mer om ideellt engagemang.) - Studentliv!
För att det är kul, spontant och ett skönt kravlöst break från krävande studier. Vad innebär studentliv då? Läs mer om det här, där jag beskriver en rolig fest eller här, där jag skriver om Linköping som blev årets studentstad förra året. - För att det bidrar till ett lite mer jämställt samhälle!
För varje tjej som pluggar till ingenjör alltså. Förhoppningsvis kan alla vi tjejer som pluggar till eller är ingenjörer inspirera ännu fler till att ta samma utbildningsväg. Womengineers mål är att det 2030 ska examineras 50/50 kvinnliga och manliga ingenjörer. För vi tror att en ökad jämställdhet leder till ökad välfärd.
(Här kan du läsa mer om Womengineers vision och mål.)
2 Comments
Tre anledningar till varför du bör bli ingenjör – Womengineer · March 29, 2017 at 2:16 pm
[…] vi på Womengineer uppmärksammat tidigare i veckan börjar sista dagen att söka till höstens högskoleutbildningar närma sig. Självklart hoppas […]
Hur det är att nollas och tips för att överleva studentlivet – Womengineer · October 2, 2017 at 7:59 pm
[…] Och från mig, som är bra på att peppa, finns här mina sju bästa anledningar till börja plugga ingenjör. […]