Denna vecka riktas fokus på klimatet – det är Klimatveckan på Linköpings Universitet!img_20161205_143219

Just nu är jag engagerad i ett utskott i LinTek, som är Linköpings Universitets Teknologkår. Tillsammans med andra ingenjörsstudenter från olika inriktningar och årskurser jobbar jag med att integrera arbetsliv och studenter. Under ett år jobbar vi  ideellt med tre stycken projekt med olika teman; klimat, innovation och mångfald. Jag är projektledare för vårt projekt med fokus på innovation: Startup-dagarna!
kv_fb
Den här veckan är det dock klimatet som står i fokus. Klimatveckan syftar till att inspirera hur en ingenjör kan arbeta för lösa klimatutmaningen och hur en som student idag kan skapa en hållbarare vardag. Bland annat anordnar vi lunchföreläsningar, där vi bjudit in olika företag som får prata om sitt hållbarhetsarbete och vilka utmaningar de står inför idag och i framtiden.
lunchforelasning
Lunchföreläsningen blir ett sätt att dels få inblick i ett företag en skulle kunna jobba på efter examen samt ett koncept som besvarar frågan vad en ingenjör egentligen gör. En ingenjör skulle kunna jobba med att optimera lastbilstransporter eller komma på återvinningssystem för farliga metaller, exempel som jag kommer på just nu för att återkoppla till några av våra lunchföreläsningar (om ni läsare har fler exempel, kommentera gärna!). Att som civilingenjör ha verktyg och kunskap för att kunna jobba med en så viktig utmaning  i dagens samhälle känns väldigt motiverande och roligt.

 


1 Comment

Sju anledningar att böra plugga till ingenjör – Womengineer · March 27, 2017 at 7:46 am

[…] att tillsammans genomföra tre dagar med föreläsningar, workshops, samarbeten och kvällsevent. (Här och här kan ni läsa mer om ideellt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *