Weekend
Vi har nu skrivit om hur en vanlig dag kan se ut på fyra olika universitet. Men vad gör vi på helgen? Det är då mycket roligt händer, tänkte därför även skriva om min helg.

När börjar officiellt helgen?
När man är student kan helgen börja redan på torsdagen eller inte alls.
Det har både för- och nackdelar.

Jag körde en wannabe-worker och började min helg vid klockan 5 i fredags. Vanligtvis går jag och Ida till gymmet och cyklar benen av oss. Sen går vi raka vägen, svettiga och knallröda i ansiktet till myway och köper omoget mycket lösviktsgodis. Finner sällan en användning för ordet paradoxalt, men jag tror det kan passa in på denna fredagsritual. Vi lagar oftast något lite godare till middag och bara myser runt i pyjamas.

Igår var jag på nördkonferens. Jag gillar ordet och jag gillar att gå på konferens har jag märkt. Det officiella namnet är Geek Girl MeetUp och egentligen är det en ’un-conference’. Detta är det nya tydligen, konceptet skiljer sig en aning från en traditionell konferens. Det är mer fokuserat på möten och kunskapsutväxling mellan alla deltagare, inte bara mellan en publik och en föreläsare. Jag kommer skriva ett separat inlägg om eventet. Allt för att detta inte ska gå i mitt inlägg En vanlig onsdags fotspår och bli en miljard ord långt. Förlåt att det alltid blir så.

photo

Sammanfattat var Geek Girl Meetup en otroligt givande dag där tjejer från olika data och IT utbildningar fick träffa varandra och lyssna på framgångsrika kvinnor inom branschen.

På lördagar är det nästan alltid fest. Just denna vecka var det Medietekniksektionens årliga sittning ”Midsommarphesten”. Det firas alltså midsommar sista helgen i november. På vägen hem från Geek Girl MeetUp är jag så taggad att jag läser ’Mintubuffe’ istället för ’Minutbiff’ på ICAs reklamskylt.

Det är tradition att klä ut sig. MTD-gruppen hade bestämt sig för en helt sjukt bra team outfit. Världens duktigaste Anna har sytt kiltar hela veckan och vi har beställt säckpipor på nätet. Jag stod för förfesten. Till mina grannar stora lycka var vi alltså 12 personer som spelade säckpipa i mitt lilla vardagsrum.
MTDDetErForVildt
I Norrköping är avstånden ofta små, vi åkte trots detta taxi till festen. Man går inte utomhus i kilt sista helgen i november helt enkelt. När alla satt sig på sittningen vandrade vi in till säckpipsmusik . Mycket stämningsfullt. Man går inte heller på den här sittningen för matens skull (gör man någonsin det)… det serverades kalla köttbullar, hårda potatisar och gräddfil. Man fick dock fyra stora öl och bam bam MINTUshots, hurra!

Efter att ha dansat runt midsommarstången, shotat ur säckpipan och spontant ansökt till Legionen (vår sektions fadderi, fadderierna håller i mottagningen för nya studenter) kände jag att vi var klara med sittningen och den svettiga gympasal som den hölls i också för den delen. Taxi mot ny bar och nya öl som faktiskt var kalla. När baren stängde funderade jag på att svänga runt hörnet och gå in på vårt älskade kårhus Trappan, där vi vanligtvis festar. Denna afton anordandes eventet ”Dance til your dead”. Då finns det fler dansgolv och det läggs mycket fokus på bra musik. Dock kände jag mig redan ganska död och började dessutom bli rejält less på den där jäkla kilten. Svängde istället hemåt, drack mjölk och åt lussebullar. Börjar man bli gammal kanske?

Idag har jag hunnit med den obligatoriska söndags-bakis-kebabrullen, julmarknad, glöggprovning, två filmer och kvalitetshäng med världens bästa Anton.
photo (1)

Vilken panghelg! Ibland blir jag så ödmjukt tacksam för hur bra vi har det här i Sverige, även om det är lite jobbigt att det alldeles för snart är måndag igen.

Låter detta klipp avsluta, inte för att det har något med min helg att göra, utan för att jag tycker att det är grymt. Tack för tipset Pyret!

//S


1 Comment

Helg. Sofftid > Pluggtid · December 2, 2013 at 11:42 am

[…] mest pluggar hela helgerna. Riktigt grottar in sig i böckerna jämt. Men, ni har väl läst om Sofies helg? Jag själv hade besök i helgen som började med finmiddag i fredags, följt av soffan och idol. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *