med mig, Sofie, som går medieteknik år 4 på Linköpings universitet, Campus Norrköping.

Idag har varit en ovanligt stressig onsdag, jag har inte alltid så här mycket för mig.

Är nu några månader in på min bloggkarriär för Womenengineer. Har frågat om en del feedback. Mer bilder och mindre text fick jag bland annat som svar. Därför kan jag meddela att jag idag har försökt vinna Selfie-VM, och JA, man får skratta.

Onsdag


06.15:
Mitt alarm består givetvis av denna eminenta morgontrudelutt.
Hatar känslan när man hör sitt alarm och tror att någon skämtar för att man är så trött. Mörkare än i Hades dödsrike har det hunnit bli också. Rullar ur sängen och kryper bokstavligen till badrummet. Tur att det är nära.

06.17: Glider i träningskläder, tar mina största hörlurar och luffsar i väg till gymmet.

IMG_1997

06.40: Sitter på en spinningcykel och undrar lite hur jag hamnat där. Noterar även att jag råkat ta en julduk med små röda och vita grisar på istället för min svetthandduk. Pricken över i:et på min vanligtvis så snabba outfit. Spinninginstruktören är till en början supermysig, tänder ljus och spelar panflöjtsmusik.

06.45: Passet börjar och panflöjtsmusik byts ut mot Rammsteins ”Du Hast”.  Då var man vaken.
OBS! Bilden är ett montage, inga ingenjörer kom till skada. Du Hast …!

08.00: Jag är frukostperfektionist. Jag älskar frukost. Den är avgörande för att min dag ska bli bra. Tittar alltid på nyhetsmorgon, läser, mail, facebookar, instagrammar, twittrar, kommer försent till skolan. Men bara nästan.

IMG_2006

God Morgon Världen … taggad tjej osv

08.15: Möte med Insider-teamet. Vad är Insider-teamet? Jag är projektledare i ett team på nio personer som tar fram en app till en kommunikationsbyrå i Stockholm. I fredags var vi uppe på kundmöte med kommunikationsbyrån samt ett företag som utvecklar mobila applikationer. Tanken är att vi ska få hjälp att kommersialisera appen så att den kan gå ut på app store och Google Play i slutet av året. Dagens möte handlade därför om att sätta deadlines och stämma av hur långt vi har kommit i de olika delarna.

IMG_2009

Det här är ska bli en karta som kan lagras offline, solklart…

10.00: Sammanställer vad vi kom fram till på mötet samt skickar mail, massor av mail.
Vad gjorde man innan det fanns mail?

12.00: Alla barnen står i microkö utom Sofi & Ida för dom bor mitt emot skolan. Det tar  bokstavligen en minut dörr till dörr. Brukar därför gå hem och käka lunch med min syster. Hem till gården på TV är givet, vi diskuterar oftast lärare, ämnen och dumma lektionsuppgifter. Ibland spårar det helt ur och så börjar vi boka resor eller somnar.

IMG_201413.00: Laboration i BoB, BoB är en förkortning för ”Bildbehandling och Bildanalys”. Idag ska jag och min labbkompis Emma filtrera bilder i ett program som heter MATLAB . Trots att vi började redan igår har vi två timmar in i passet fortfarande inte blivit klara med första uppgiften.

Man ska applicera en designad filterkärna på en bild. Bilden är på Zlatan och filterkärnan består av Zlatans öga och Zlatans mun. Vi har givetvis döpt variablerna i vår kod högst olämpligt. Vår labassistent, som vi inte vet namnet på, men vi kallar honom Raul är otroligt duktig. När det äntligen är vår tur att få hjälp ställer Raul frågor som får våra variabelnamn att låta otroligt roliga. “Vad gör ni med Zlatan_test? Ni måste normalisera honom.” Det leder till extrema fnissattacker. Då vet man att det är dags för kaffe.
IMG_2026

Skiss över hur man hittar ljusaste pixeln på Zlatans näsa

15.00: Studentfiket är vattenhålet på skolan, här kan man fastna i evigheter om man har otur.  Att man får fylla upp sin termosmugg för 4 kronor är till stor del anledningen till mitt löjligt intensiva java-bereonde. Gillade inte ens kaffe när jag började plugga. Det finns dessutom både delicatobollar och trevliga människor, i labsalen finns visserligen Zlatan och Raul, så idag kan vi slita oss.

17.00: Hann inte ens nästan klart med att filtrera Zlatan. Det blir till att fortsätta nästa vecka. Även om Matlab inte är mitt favoritverktyg så är det otroligt intressant att förstå hur filter i applikationer som till exempel Instagram fungerar, från insidan.

IMG_2030

Elektriska delen av den motor vi försöker simulera

17.15: Byter inte ens sal utan bara ämne och labpartner. Just denna vecka har jag kvällslaboration i modellering och simulering. Vanligtvis har jag möte med MTD-gruppen på onsdagkvällar. Jag och Ida ska simulera ett system bestående av en mekanisk del och en elektronisk del i två olika program. Det är en obligatorisk kurs som varken jag eller Ida brinner speciellt mycket för. Vilket märks på resultaten. Vi kan skrämma upp vilken lärare som helst genom att ha den tonen till varandra som bara syskon kan ha, just för att vi är syskon.

IMG_2035

20.30: Går in på ICA och köper allt som innehåller mycket socker och e-ämnen

20.40: Kliver innanför dörren och har på två röda skiftat från skjorta och jeans till mys versionen av mig själv. Tar några varv i lägenheten, konstaterar att det är stökigt och öppnar kylen tre gånger, den är lika tom varje gång. Varför köpte jag ingen middag på ICA?

Äter kakor under besluts processen angående middag -> inte så hungrig längre.

20.50: Vill säga att jag gör något häftigt nu, typ klär upp mig, går till en roof top bar och dricker cosmopolitans med viktiga snygga män i kostym. På vardagskvällar händer det inte speciellt mycket i mitt liv. Det hinns inte med. Jag pluggar, bloggar eller jobbar med MTD-relaterade saker.

22.00: Byter från soffa till säng och från plugg till blogg.

23.30: Tar återigen fram hörlurarna, sätter på någon av mina triljarder sovspellistor och släcker lampan.

00.30: Sover nästan, kommer givetvis på något viktigt, famlar i mörkret efter mobilens anteckningsfunktion. Detta händer mer ofta än sällan. Anteckningen är dessutom oftast otydbar. Vad menar jag till exempel med ”Rock away – Connect – Mamma” eller “Stora företag är skräckfilmer”?

Lite knäpp är man!


2 Comments

Put on the ‘get psyched’ mix, we made it · December 1, 2013 at 9:04 pm

[…] Jag kommer skriva ett separat inlägg om eventet. Allt för att detta inte ska gå i mitt inlägg En vanlig onsdags fotspår och bli en miljard ord långt. Förlåt att det alltid blir […]

A ”normal” Friday · December 5, 2013 at 5:47 pm

[…] chronically a “normal” week. If you haven’t already seen the posts for Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday—here’s your chance (they’re in Swedish, so if you don’t understand […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *