Äntligen lördag! Där ett tag var jag lite lätt osäker på om jag skulle överleva veckan eller dö ”få klart alla projekt innan redovisningsdöden”. Inte för att projekten är klara ännu men de börjar ta form och alla de tunga beräkningarna är gjorda. Presentationerna ska hållas på tisdag och innan dess ska vi dra de sista slutsatserna men vet ni vad? Imorgon tänker jag lägga undan allt som har med skolarbete några timmar för att fira Lucia!

Det här med traditioner är ju lite speciellt. De känns lite extra viktigt såhär kring jul. De känns nog också lite konstigt för alla som just flyttat hemifrån för första gången, kanske i samband med att de börjat plugga utanför hemorten. Jag tror att det är viktigt att man då försöker skapa egna, nya, traditioner.

Tove har skrivit lite om hur hon tänker här.

Här hemma har vi börjat skapa egna traditioner och en av dem är att se på luciatåget via SVT Play under morgonen samtidigt som vi äter lussekatter och dricker kaffe/julmust. Hemmagjorda lussekatter ska det vara och dessa förbereds i detta nu till ljuva toner av julmusik.

Bilden är lånad.

Bilden är lånad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur firar ni Lucia?

Mia


1 Comment

ellen · December 15, 2015 at 2:58 am

kul med musik i inlägget =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *