Lite dåligt samvete har jag. Det ska erkännas. Det har varit tyst från mig och många bloggtexter har det inte blivit efter att nyår.

Samtidigt har hänt en annan sak. En för mig stor sak. Jag har börjat exjobba. Och på något sätt blir det en så stor sak att jag inte riktigt har haft tid eller ork till att tänka på så mycket annat.

Visst har jag gjort andra saker. Jag har träffat min bokklubb, fikat, festat riktigt fint och varit på teater.

Men annars har jag planerat, försökt förstå vad jag ska göra, lista ut om jag kan göra det, frågat människor en massa frågor tills jag undrat om de tröttnat på mig. Jag har lärt känna nya människor på exjobbet. Jag har råkat säga “Jag ska till jobbet” när jag menat skolan eftersom det känns mer som jobb än skola. Jag har haft fika vid kl.10 och kl.15 som de har på arbetsplatser. Jag har varit med på möten där folk diskuterat forskningsrapporter och jag har funderat över hur mycket jag ska göra själv och hur mycket jag kan be min handledare och ämnesgranskare om hjälp.

Och främst har jag faktiskt känt att jag har uppbackning av min ämnesgranskare och handledare. Det är viktigt. Åh, jag tror att det är det viktigaste av allt. För när jag ska ge mig ut i det okända känns det bra att veta att det finns någon som kan hjälpa mig på vägen.

Det är lite så här det känns nu, efter att det första stora frågorna börjar försvinna. Idéerna börjar komma!

Det är lite så här det känns nu, efter att det första stora frågorna börjar försvinna. Idéerna börjar komma!

/Tove

PS. Tack till Personalitytutor för bilden. DS.


2 Comments

johoje · February 8, 2015 at 7:27 pm

Kul med exjobb! Jag börjar också längta lite efter att komma ut i arbetslivet :) men kan i alla fall glädja mig åt att ha kommit halvvägs nu!

Thesis in action! · February 8, 2015 at 8:12 pm

[…] Exactly like Tove, I feel a bit bad about not having written lately. But just like her, a lot of things have happened. The first thing, which is a BIG relief, is that I got passing grades on my final exam. This means that all my courses are done, and I can put all of my focus on the other big thing – my master thesis. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *