Jag har en labbplats nu, en egen där jag får hålla till med mitt exjobb. Känner mig  nervös men ändå ganska glad. Jag har en vit labbrock som hänger på stolen där. På bordet står kartonger med varierande innehåll och några duranflaskor. Det känns bra att jag äntligen är igång. Börjat prova mig fram med ett litet testexperiment. För att se om min stora laboration kommer att fungera. För att se om upplägget på mitt exjobb kommer att fungera.

Det handlar om nedbrytning av organiskt kol i den mättade zonen av Uppsalaåsen. Sker det eller inte? Vilka mikroorganismer gör det?

Jag har ett eget skrivbord också. Där ligger min pärm med viktiga papper och några böcker jag tagit med mig hemifrån, gammal kurslitteratur som jag får användning för igen.

Skärmavbild 2015-01-31 kl. 09.25.40

På jakt efter artiklar till min litteraturstudie.

Jag kommer ihåg första gången jag hade ett eget skrivbord, som studiebevakare för Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Då hade jag svårt för att göra skrivbordet till mitt. Jag var rädd för att stöka ned och ber ut mig. Nu har jag inga problem med det, om dagarna ligger papperna utspridda (men jag plockar alltid ihop innan jag går hem).

Jag har halkat på ett bananskal in i en exjobbsgrupp som tillhör en annan institution på SLU. De ska träffas varje månad och diskutera exjobbsfrågor och jag får vara med. Det är första gången deras handledare gör något liknande och igår var första mötet. Det verkar bra. Spännande. Givande. Det bjuds på fika. Uppmuntrar andra att fixa liknande möten.

Jag har somnat kl. 21.00 varje kväll i två veckor nu, se’n terminen började. Glömmer alltid bort hur mycket energi som går åt till att ta in nya intryck och ny kunskap. Men jag börjar sakta komma in i någon slags ny rutin och i samma takt är jag piggare när jag kommer hem.

Jag har börjat mitt exjobb och allt är nytt. Spännande. Intressant. Det här blir en bra termin.

/Tove


3 Comments

miahol · February 4, 2015 at 11:27 am

Jag ser framemot när jag ska börja med mitt. Samtidigt är jag livrädd. Uppdatera oss om hur det går, jag ser fram emot att läsa dina inlägg!

tovdah · February 7, 2015 at 11:13 am

Vad roligt! Jag känner igen mig, är lite livrädd jag också :) Men jag tänker att så länge jag inte tänker på hur mycket som faktiskt ska göras utan delar upp det i småbitar så kan det gå vägen.

Skriv gärna och berätta om hur det går för dig, också! Jag är nyfiken :)

/Tove

Tankar kring ett exjobb, del 1 · February 7, 2015 at 11:47 am

[…] har hänt en annan sak. En för mig stor sak. Jag har börjat exjobba. Och på något sätt blir det en så stor sak att jag inte riktigt har haft tid eller ork till […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *