Sylarna_545x300

Nu har jag kommit hem efter en vecka i fjällen, men det känns snarare som att vi har varit på semester i Turkiet. Strålande sol varje dag och på kvällarna var vi både solbrända, hungriga och helt slut av att vandrat i flera timmar.

Vi hade med oss rövargodis och nötter som vi åt medan vi vandrade och lagom till lunch tog vi en timmes paus och la oss och vilade i solen. Vi lockades av att ta ett dopp i närmsta bäck, men lyckades precis hindra våra impulser när vi insåg att vattnet skulle vara nollgradigt. Och på kvällen slog vi upp vårt tält och satt och njöt av solnedgången.

Ibland är det skönt att ta en vecka ledigt, inte bara från jobb och skola, utan också från staden, människor och sociala medier. Utan vare sig telefon eller internetanslutning får sång och sällskapsspel en helt annan innebörd. Och naturen är så fantastisk att jag skulle vilja bosätta mig där, mitt i dalen nedanför Syltoppen.

På vägen ner åker vi förbi Stöde och möts av texten

Om ni bott i Stöde hade ni varit hemma nu!

och jag måste ge de lite kredd för deras finurliga slogan.

/ Hannah

stöde


2 Comments

Äntligen dags att börja samla sommarminnen · September 2, 2013 at 1:08 pm

[…] kvar. Och jag har sparat mina i en liten blå ask med blommor på. Tjejläger på Sparreviken, vandring i Jämtlandsfjällen, weekend i Stockholm, sommarjobb på Sandvik, sol, bad och allt annat som hör sommaren till. Och […]

Det perfekta sista sommarlovet · September 3, 2013 at 9:02 am

[…] jag verkligen lyckats trycka in alla klichéer denna sommar: Cykelsemester på Gotland, vandring i svenska fjällen, tågluff genom Europa, häng i sommarstugor med familj och vänner, fynd på gårdsloppisar, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *