Nu när höstterminen sätter igång och jag tittar tillbaka på min sommar börjar jag skratta, dels för att jag har haft det så himla bra, och dels för att det verkligen har varit klichébilden av svensk sommar!

Antalet arbetade timmar för mig denna sommar kan summeras till 14. Imponerande, eller hur? Det täckte typ en tiondel av hyran, max. Jag tog en strökurs -> csn på halvtid -> täckte 80% av hyran! Tömde sparkontot -> hela hyran betald + diverse vardagsutlägg. Som tur var fyllde jag 25 i somras -> presentpengar från mor- och farföräldrar -> hey, jag hade råd med lite resor också! Men nu ligger jag på minus, så ser fram emot en höst fullspäckad av ex-jobb, jobb och diverse roliga antaganden (läs Womengineer), då jag varken kommer ha tid eller lust att slösa pengar, så att bankkontot får kurera sig och min kropp och själ får komma tillbaka till full aktivitet, precis så som jag gillar det (åtminstone efter 3 månaders total semester)!

Som sagt så har jag verkligen lyckats trycka in alla klichéer denna sommar: Cykelsemester på Gotland, vandring i svenska fjällen, tågluff genom Europa, häng i sommarstugor med familj och vänner, fynd på gårdsloppisar, ölbrännboll och så vidare, jag skulle kunna fortsätta i oändlighet…

Det mesta är nog inte vidare intressant för er att höra om, men jag tänkte berätta lite om min tågluff! Det är nämligen så att under mitt utbytesår i Grenoble, Frankrike, för två år sedan lärde jag känna många underbara människor från alla världens hörn. Det där var egentligen en lögn eftersom 80% var tyskar, men desto bättre då, om man vill hälsa på dem, att de inte är så långt bort! Så jag köpte ett interrailkort och stack iväg. Modern arkitektur i Köpenhamn, mysigt studentliv och cykelutflykter i Heidelberg, vandring, utomhusbio och häng med underbart fysikfolk från CERN i Genève, kärt återseende, ost och rödvin i Grenoble, grym fest i München, underbart häng, grymma burgare och eftermiddagsöl i Berlin, och alltihop tillsammans med en massa gamla och nya vänner! Kontentan: åk på utlandsstudier! Det lönar sig på flera sätt.

Bildregn från min sommar:

image

Vallmo – en av de saker som gör Gotland så vackert.

Vin med roomie på pappas balkong i Visby - välförtjänt efter 16 mil cykling!

Vin med roomie på pappas balkong i Visby – välförtjänt efter 16 mil cykling!

image

Mollstagård – Crèpes i husvagn med syster!

image

Vandring från Storulvån mot Sylarna med lilla familjen

image

Stockholmssommar – ölbrännboll (och nån annan boll) på Gärdet.

 

image

Utsikt över Genève från Mont Salève.

 

image

Kvällsvy över Grenoble från min vän Pierres fönster.

image

Enda bilden från en sjukt bra festkväll i München.

image

Vänner, öl och billig mat i Berlin!

 

image

Neue Nationalgalerie av Van de Rohe, Berlin.

 

image

Bästa bakisdagen och avslutning på resan – i en roddbåt på en sjö utanför Berlin.

Jag glömde berätta det viktigaste av allt: i sommar har jag även hunnit bli moster till världens underbaraste lilla tjej!

Katarina


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *