Varför ska just du bli ingenjör?

Frågan är väl snarare varför inte?!

Du får möjligheten till att påverka och göra skillnad. Ingenjörer arbetar inom alla områden, de utvecklar mediciner, förebygger föroreningar, underlättar vardagen för både yrkesliv och vardagsliv. De skapar vackra, spännande och fantasiska saker. Varför skulle ingen vilja vara med om det?

Civiling-datateknik

Ingenjörer brukar jämställas med ett garanterat arbete i folkmun. Jag tänker inte lova er någonting men om man går in på arbetsförmedlingens hemsida  och tittar på hur de förutspår konkurrensen för blivande ingenjörer så kan vi se att det knappast kommer vara några problem. Dessutom kommer du inte vara fastlås vid ett fåtal företag. Trivs du inte på en arbetsplats så kommer du ha möjlighet att byta.  Ingenjörer arbetar för staten, för vinstdrivande företag, i storstäder och högt uppe i norra Norrland. Du kommer ha möjligheter i hela landet, ja i hela världen!

Medicinsk-teknik

Efter en avslutad utbildning kommer du mest troligt vara tyngd av studieskulder men enligt Sveriges ingenjörer så bör ingångslönen för en högskoleingenjör vara 29 000 kr/månad och den motsvarande siffran för civilingenjörer bör vara 30 800. Det får mig att andas ut och se CSN-lånet som en investering!

Civiling-tekniskbiologi

Att arbeta som ingenjör handlar i många fall om att arbeta i grupp. Det är inte lätt alla gånger. Men redan under studietiden kommer du träffa flera drivna och inspirerande individer som har samma mål som du. Tillsammans kommer ni dra ut på arbetsmarknaden och slå er samman med alla fantastiskt kunniga, och redan färdigutbildade, ingenjörer och tillsammans kommer ni kunna förändra världen!

Mia

2 kommentarer

Kommentera