Ny Teknik och Womengineer är stolta att presentera Wera, ett professionellt nätverk med syfte att stärka och inspirera yrkesverksamma kvinnliga och icke-binära ingenjörer.

Mänskligheten står inför stora utmaningar. För att möta dessa utmaningar krävs en mångfald av idéer och perspektiv, något som inkludering av kvinnor i tekniksektorn kan bidra till. Trots många initiativ för att inkludera kvinnor i ingenjörsyrket, kvarstår en betydande obalans. Kvinnor utgör endast 31% av ingenjörsstudenterna 2023.* Det finns även begränsad representation av kvinnor i ledande positioner inom branschen. Endast 25% av ingenjörer i Sverige med chefspositioner är kvinnor.**

Wera är ett initiativ som syftar till att öka antalet kvinnor i tekniksektorn och förstärka deras roll inom innovation och ledarskap. Genom att erbjuda mötesplatser som kombinerar livsstil och karriär med fokus på hållbarhet, skapar vi en gemenskap som stärker kvinnors position inom ingenjörsyrket.

Vårt första event hösten 2024 kommer att testa konceptet direkt på målgruppen och samla feedback för framtida utveckling. Eventet går av stapeln den 7 november på Google, Kungsbron 2 i Stockholm.

Vår vision är att skapa ett modernt och dynamiskt nätverk som blir en ovärderlig resurs och stöd för våra medlemmar. Vi strävar efter att sprida energi, inspirera till beslut, inge mod och lust, och hjälpa våra medlemmar att bli den bästa versionen av sig själva. Vi ska erbjuda nya kollegor, mentorer och vänner, samt öppna dörrar för affärsutbyte och professionella kontakter.

Wera är ett gemensamt initiativ av Stiftelsen Womengineer och Ny Teknik Group. Genom att förena våra styrkor kan vi göra en bestående skillnad för kvinnliga ingenjörer. Womengineer har sedan 2015 drivit Sveriges största event för ökad mångfald inom teknik (IGEday). Ny Teknik är Sveriges största medieplattform inom teknik och ingenjörsvetenskap med nästan 1 miljon digitala läsare varje månad.

Genom detta samarbete är vi övertygade om att vi kan skapa en bestående förändring och stärka kvinnors inflytande inom teknik, hållbarhet och ledarskap.

Kontakt:

 
*UKÄ, 2023
**Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), 2019. Teknisk obalans? Kvinnor och män i teknik


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *