Hej! Jag lämnade landet i fredags (torsdags faktiskt för att jag flög från Oslo). Planen lyder 10 dagar semester i New York innan jag tar flyget vidare till Brasilien där jag ska vara utbytesstudent i 5 månader. Att lämna tryggheten har tidigare inte varit ett problem utan endast  en blandning av glädje, nyfikenhet och förväntan. Denna gång såg det annorlunda ut. Jag var nervös, hade lite ont i hjärtat, fundersam, smått rädd att bli rånad etc. Jag har grubblat endel hur det kan ha blivit så, har jag blivit gammal nu? Är det därför jag känner såhär? Eller har jag bara blivit för bekväm i min egen vardag?. Vad svaret än är så har alla negativa känslor passerat, de försvann så fort planet landade. Nu ska jag på äventyr, det här har jag längtat efter och det här tillhör min livsplan. 

Hur som haver så var det en omtumlande vecka innan avfärd…

IMG_8302

Avskedsfest: -Lyckan att ha så fina vänner

 

 

 

 

 

 

IMG_8321

Två dagar innan jag skulle åka kunde jag inte stödja på min högra fot. Jag fick åka till akuten för röntgen och prover. Status: Överansträngd och måste vila.

IMG_8379

Det skar i hjärtat att säga hejdå till min kära och veta att vi inte kommer att ses förrän han kommer på besök i Juli.

IMG_8380

Väl på planet gick det bra, då släpper all hjärtesmärta och den bubblande förväntan tar över.

IMG_8413

Jag har alltid familjen med mig i resväskan. Töntigt kanske men jag tycker det är så mysigt. En liten detalj som bidrar till en stor trygghet.

 

Jag var au pair i New Jersey 2010-2011, självklart vill jag alltid hälsa på familjen när jag har vägarna förbi. Den tiden när jag var ledig dagtid och deltog i samma aktiviteter som the american housewives. Egen bil, för mycket fritid och alldeles för nära till manhattan. Those were the days! Här är lite bilder från husen i området och mina tjejer som jag hade äran att ta hand om. Vi var värsta gänget i lekparken. Klart kidsen kunde göra pullups och ramla från högsta gungan utan att fälla en tår, “just keep going” . IMG_8442 IMG_8449IMG_8548 IMG_8578


2 Comments

Datarooms · March 22, 2018 at 2:58 pm

Det är så intressant! Du har gjort bra jobb! Det är perfekt! Tack!

Varför skriver jag för Womengineer? · February 11, 2015 at 9:33 am

[…] få läsa mer om hur det är att studera i Brasilien då Ellen berättat att hon lämnat Sverige här. Om det svenska språket inte räcker till så har vi dessutom Sofie som skriver på engelska […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *