SHIT tänker jag, ska det bli så illa i Sverige som i USA? Att din bakgrund bestämmer om du har möjlighet att gå på universitet/högskola!?

Skärmavbild 2014-12-08 kl. 10.00.58

 

Det är väl fler än jag som surfat runt och snubblat över rubriken om den ev. nya moderatledaren “Anna Kinberg Batra: Avskaffa CSN”. Ser fort att källan till artikeln är nyheter 24. Dessa är ju duktiga på att spotta slående rubriker, dock utan slående innehåll…

Denna motion om att avskaffa CSN skrevs av Kinberg Batra 2001, 13 år sedan…. Bra jobbat nyheter 24! Kinberg Batra föreslog att istället för CSN skulle pengar till studenter lånas ut av privata affärsbanker. Jag har ingen aning om detta förslag skulle vara bra eller skulle gynna alla. Men jag är så less på dessa missvisande rubriker som direkt delas, fylls med upprörda elaka kommentarer av personer som inte läst det faktiska innehållet. Så läs vad som faktiskt ligger bakom rubriken innan ni startar storm i ett vattenglas. (citatet i bilden kommer från twittraren @segerfeldt, han har inget med artikeln att göra men se vad man kan pussla och luras för en slående rubrik…)

/Ellen

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *