glädje_tomas

Med tre veckor kvar på exjobbet börjar paniken smyga sig på. Inte så där drastiskt som när man ska hålla föredrag inför tusen personer utan förvarning, eller när man inser att man precis spillt ketchup på sin tröja en halvtimme innan intervjun börjar (ja, det har hänt). Det går inte heller att jämföra med känslan av att sitta i en tentasal med vetskapen om att du verkligen har pluggat till tentan och ändå förstår du inte en enda av frågorna.

Nej, det här är en mer smygande panik. Som skapar oro när du går hem från jobbet på eftermiddagen och som gör att du börjar tvivla på den där tidskalkylen du gjorde för ett halvår sedan och inte uppdaterat en enda gång.

Jag läste en gång ett citat från Albert Einstein som sa

och jag vet inte om jag hade tänkt att bli nästa Albert Einstein, men att skriva exjobbsrapport kräver helt klart en stor dos kreativitet. Och jag tror att det är viktigt att slappna av och ha roligt samtidigt som du jobbar, du inte bara mår bättre utan blir dessutom både mer produktiv och kreativ.

Så i helgen bär det av till Marstrand utanför Göteborg för en underbar helg tillsammans med de andra fantastiska tjejerna som driver Womengineer. Diskussioner, inspiration, glädje, god mat och hav. Stora drömmar, små idéer och mycket skratt.

Det sägs dessutom att den som inte badar får diska. Tur att jag redan packat ner badkläderna.

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *