semla

I helgen gjorde jag ingenting. Eller, det var iallafall planen fram tills vi insåg att en inlämningsuppgift skulle vara klar till på måndag. Så vi fick viga hela söndagen åt att plugga.

I lördags gjorde jag iallafall ingenting. Eller ingenting relaterat till skolan. Jag borde nog ha städat och lagat matlådor, men istället bakade vi semlor och hade pusselafton.

På tisdag är det semmeldagen, eller Fettisdagen, och inträffar alltid 47 dagar före påsk. När jag var liten tyckte jag det var så fascinerande att någon satt och räknade alla dagarna och verkligen hade koll på när butikerna borde börja sälja semlor och när de skulle sluta med det. Nu för tiden har jag väl insett att det inte är en person som sitter och gör det, det är ganska enkel matematik med en dator. Och för affärerna, ja, för de spelar det nog inte så stor roll om det är en vecka hit eller dit. Det viktiga är nog att de får semlorna sålda.

Vi ville iallafall göra våra egna semlor och de blev jättegoda! Det är lite pyssel att få till allting, men i huvudsak ganska enkelt. Det blev jäst över så jag passade på att baka lite bröd och sen beställde vi pizza. Jag måste hålla med Hela Michaela när hon skriver om att pizza nog är typiska studentmaten. Innan jag började plugga åt vi alltid tacos på fredagskvällar hemma i min familj, det måste nog vara den typiska barnfamilj-maten.

Pusslet som vi la hade 2000 bitar och eftersom vi var fem stycken, som mer eller mindre engagerat försökte lägga pusslet, hann vi inte klart innan midnatt, men det var en trevlig sysselsättning en lördagskväll.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *