Efter en tuff och lång urvalsprocess har nu 10 finalister med innovativa lösningar som gör livet bättre för barn och unga valts ut till Reach for Change Förinkubator. Motverka utanförskap, fysisk aktivitet samt trygghet är årets teman på de sociala innovationerna. Förinkubatorn startar på torsdag, löper under hösten och är en förberedelse inför jury-pitchen i oktober. Därefter avgörs det vilka som går vidare och blir nästa års Change Leaders i Reach for Change Inkubator.

– Vi ser en större geografisk spridning i år jämfört med tidigare vilket vi är väldigt glada för. Vi vill att fler ska nås av de möjligheter som socialt entreprenörskap bidrar till, och med årets finalister ser vi stor potential till det. Det ska bli spännande att följa entreprenörernas utveckling fram till jury-dagen, säger Nicklas Wallberg Sverigechef Reach for Change. 

Med tre starka teman i fokus, sträcker sig årets lösningar från fysiska och digitala mötes- och samlingsplatser som inspirerar, stöttar samt utbildar, till tjänster som förenklar möjligheten för socialtjänsten och företag att stötta utsatta barn i samhället. 

Den ideella organisationen Reach for Change jobbar varje år med att hitta och identifiera nya sociala entreprenörer som har lösningar på de främsta utmaningarna för barn och unga. I år har 10 personer gått vidare och ska under hösten coachas och förberedas med syftet att kunna presentera sina lösningar för en extern jury som består av Tele2, Roschier, Kinnevik, Rädda Barnen, Hugo Stenbecks Stiftelse och Vinnova. Därefter väljer juryn ut 1-3 personer som utnämns till Change Leaders i Reach for Change Inkubator. Under 1-5 år får Change Leaders stöd i tre olika former; finansiellt, kapacitetsbyggande samt nätverk.

Det blir Emelie Emanuelsson och Marie Ideström, Stiftelsen Womengineer’s grundare, som tävlar bland finalisterna.

Categories: Nyheter

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *