Nu sitter jag på Skavsta och väntar på att bussen ska gå hem till Linköping! 10 intensiva dagar är över och jag är trött, sjuk och glad. Förra veckan var jag på Space Generation Congress (som jag berättade om i mitt förra inlägg) och jag lärde mig så mycket! Syftet med konferensen var att ge input till FN om hur de ska bestämma i sju olika ämnen relaterade till rymden. Vi var 150 deltagare från hela världen i åldrarna 18-35, och tro mig när jag säger att de deltagarna är sjukt smarta. Jag är fortfarande typ “junior” i sällskapet och försöker mest lyssna och lära mig för att kunna bidra om några år, så jag har suttit och impats av många samtal under den veckan.

150 deltagare på Space Generation Congress i Bremen 2018! Cred SGAC

När SGC var över var det dags för världens största rymdkonferens, International Astronautical Congress. I år var det 6 300 registrerade första dagen, 13 000 besökare som mest under en dag och över 2 000 projekt som presenterades! Jag önskar att jag hade kunnat gå på allt, men det var såklart omöjligt. 

Jag och min kompis Alissa från Frankrike i foajén på IAC

Utöver alla föreläsningar fanns också en jättehall med mässa där rymdföretag och agenturer ställde ut vad de håller på med för tillfället. Jag och Terese (som pluggar rymd året under mig) gjorde allt man kunde och lite till, inklusive att ta en tyngdslöshetsbild i the Space Café. Den som listar ut hur det gick till får 5 kr på swish.

Jag och Terese i Space Café hos Lockheed Martin

Ha en fin vecka! 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *