back2school-2635456_1280

Nytt skolår är ett nyår som är minst lika viktigt att fira som det som markerar början på ett nytt kalenderår, om du frågar mig! En sak som många gör vid nyår är att fundera kring vad man vill uppnå under det kommande året och formulerar löften och mål. Det självklara målet med ett nytt skolår är att klara av sina studier, men det kan ändå vara en bra idé att fundera kring fler delar av sitt pluggliv. Jag har formulerat några mål med mitt nya skolår som jag valt att kalla nystartslöften. Vilka mål har du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller på vår facebooksida! Här är mina:

  1. Att prata med en ny människa i skolan varje vecka.

Det här tycker jag är superviktigt. De sociala delarna av att plugga är något jag kommer på mig själv med att välja bort när det blir stressigt. Jag är en rätt introvert person och trivs bäst med att plugga ensam och hemma, men att träffa nya människor inspirerar även om det tar energi. Därför vill jag bli bättre på att lära känna folk i skolan!

  1. Använda pausen i föreläsningen till att gå ut.

Allt för ofta sitter jag bara kvar när den där kvartens bensträckare kommer. Det är i princip bara när jag behöver en kopp kaffe eller en toapaus som jag lämnar föreläsningssalen. Jag känner mig ofta trött och tung i huvudet mot slutet av föreläsningen och jag tror att en stunds rörelse, lite frisk luft och om man har tur även en stunds solsken kan hjälpa mot det bättre än allt kaffe i världen.

  1. Planera in pluggfria kvällar.

”Om man inte har något viktigt inplanerat till kvällen så kan man lika gärna plugga!” har det hänt att jag har tänkt, men kvällar är till för något jätteviktigt: återhämtning. Att köra hjärnan på högvarv hela tiden funkar helt enkelt inte. Ibland måste man självklart sitta kvar för att hinna till deadline, men jag vill kunna hänga med mina vänner och min pojkvän och få vara ledig på kvällarna utan att känna att jag borde plugga. Plugget ska ju vara 40-timmarsveckor, inte 80. Mina pluggfria kvällar är första steget mot mer balans i tillvaron, hoppas jag.

  1. Fira saker ofta.

Jag älskar att ställa till med kalas. Ibland kan kalaset bestå i att jag själv dricker en kaffe i pappmugg på en gräsplätt, för det är inte storleken på kalaset som räknas, utan att man uppmärksammar att man gjort något bra. Att fira något kan också vara ett tillfälle för reflektion då man funderar över hur långt man har kommit. Jag vill bli ännu bättre på att fira små och stora saker, helt enkelt!

  1. Bara äta goda matlådor.

Jag gillar matlådor för att då är jag själv fri att äta vad jag vill, jag slipper ha beslutsångest när jag är hungrig och dessutom sparar man mycket pengar på det som kan användas till roligare saker. Tyvärr äter jag alldeles för ofta typ lasagne som jag gjort 20 bitar av och fryst in, och jag orkar aldrig ta med sallad till. Med ”alldeles för ofta” menar jag då ibland tre gånger på en vecka… Nä, nu är det dags att ge matlådan lite kärlek!


2 Comments

Rebecca · August 30, 2017 at 7:25 am

Alltså punkt 1 in my heart! Jag är precis likadan. Jag har en plugghörna på skolan i bottersta änden av campus dit nästan ingen tar sig. Så pass är det för mig. Där kan jag få sitta ifred med musik i öronen. Den punkten skulle behöva komma upp på min lista också! :P

Början på slutet – Womengineer · August 29, 2017 at 3:51 pm

[…] som för Bella är skolstarten lite som nyårsafton även för mig. Den första dagen på det nya läsåret är […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *