Vad ska jag bli när jag blir stor? Vad vill jag jobba som och vad tycker jag är viktigt hos en arbetsgivare? Examen närmar sig med stormsteg och beslutet om var jag ska ta vägen sen kommer allt närmare. Det finns dagar då det känns alldeles övermäktigt men de senaste veckorna har jag i alla fall fått bra vägledning. Jag har, som en av 20 deltagare i årets upplaga av Female Leader Engineer, deltagit i en serie studiebesök på 6 olika svenska industribolag. Nu sitter jag på tåget (försenat på grund av signalfel) hem i från sista omgången där vi spenderat två dagar i Södertälje hos Scania och Astra Zeneca. Studiebesöken har varit fokuserade kring kvinnor i karriären och ledarskap och förutom att lära sig mer om de deltagande företagen har jag fått träffa så häftiga kvinnor, både bland företagens representanter och bland de andra deltagarna. Det har varit intensiva men otroligt givande veckor. Nu väntar några dagars paus innan resultatet kommer om vem som går vidare till final och sedan vem som till slut vinner utmärkelsen. Oavsett hur processen fortsätter känner jag mig otroligt tacksam över att ha fått vara med, jag har lärt mig om mig själv och fått en mängd bra karriärtips varav de bästa tänkte jag dela med mig av här i bloggen, håll till godo!

  • Utgå från dig själv när du väljer företag. Vad är du bra på? Vad tycker du är roligt? Vilka är dina värderingar och hur matchar de värderingarna med företagets?
  • Du ska välja arbetsgivare, inte söka jobb!
  • Välj en bra chef och trevliga medarbetare, det är dem du ska spendera din tid med.
  • Välj med både hjärta och hjärna.
  • Följ inte alla goda råd!

Kanske är det saker du tycker är uppenbara, kanske kommer något nytt och som sista tipset lyder, man behöver ju inte lyssna på vad alla säger! Ska jag ge ett eget råd så skulle det i så fall vara att söka till programmet nästa år. Det är en otroligt bra kickstart i sitt jobbsökande efter examen!

img_20161101_153533

Jag framför lastbilen som JAG KÖRDE SJÄLV!! Hur ballt som helst! 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *