Pepp är ett mentorsprogram som erbjuder tjejer på gymnasiet att få en mentor på en teknikutbildning på universitetet. Nu söker Pepp i Stockholm, Göteborg och Luleå (nystartat!) universitetsstudenter till projektgrupperna inför mentorskapsprogrammet 2017. Precis som på Womengineer drivs Pepp av att visa upp kvinnliga förebilder för unga tjejer. För många av oss, inklusive mig själv, var det inte självklart att bli ingenjör och man hade väldigt lite kunskap om vad det handlade om. Därför är det viktigt att sprida möjligheterna vidare och framför allt till tjejer som är underrepresenterade inom ingenjörsbranschen.

Projektgrupperna söker bland annat kreatörer, fotografer och eventplanerare, så känner du att du vill vara med och förändra unga tjejers syn på ingenjörsyrket och vill bidra med din kunskap så sök senast fredag 7:e Oktober. Du kan såklart nominera en vän också!

Läs mer på deras facebook sida, Pepp, eller på blipepp.nu!


Greta Kerttu

Hej! På min blogg kommer du få följa med mig i mina studier till civilingenjör på Teknisk Design i Luleå. Min dröm är att utveckla produkter som integrerar väl med människan. Jag älskar äventyr och tror på att ständigt utvecklas. Just nu försöker jag komma fram till en studietid utan stress och kommer därför skriva mycket om mitt utforskande inom mental träning och balansen mellan prestationskrav och inre fokus.

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.