Hej & välkomna tillbaka!

”Mitt liv som ingenjörsstudent”-bloggen är ju som ni vet bara i sitt yttersta startskede. Därför tänkte jag i detta inlägg att ni ska få lära känna mig lite bättre. Närmare bestämt ska ni få ta del av ett projekt som tagit upp en stor del av mitt liv de senaste åren!

Girls in STEM

Jag är nämligen inte bara Influencer här hos stiftelsen Womengineer, utan jag är även sedan 2016 styrelseledamot för och medgrundare av den ideella föreningen Girls in STEM

Vilka är då Girls in STEM? Man skulle kunna säga att vi är lite som ett komplement till Womengineer. Womengineer satsar stenhårt på att nå ut med sitt budskap, om att fler tjejer ska läsa till ingenjör, via olika plattformar. Girls in STEM jobbar mycket med att hålla i aktiviteter och träffar för våra medlemmar. Där kan de till exempel få testa på att programmera, lösa case eller genomföra coola experiment.  

Pssst… Vad står STEM för? Jo; Science, Technology, Engineering och Mathematics.

Föreningens största nyhet är att vi precis skaffat en Discord Server, en digital plattform, för tjejer runt om i Sverige som sysslar med STEM! Där kopplas tjejer i alla olika åldrar samman och hjälper med plugg, pepp och inspiration. 

FUN FACT! Det var faktiskt mitt engagemang i Girls in STEM som gjorde att jag för första gången kom i kontakt med Womengineer, vilket senare var en stor faktor till varför jag sökte in för att studera till just civilingenjör.

In och kolla vår hemsida om du vill veta mer: https://girlsinstem.se/index.html

På instagram och facebook heter vi: @girlsinstem.se

Just nu är jag i slutspruten med plugget innan det blir Valborgsledigt. I Lund är det en stor tradition bland studenter att fira Valborgsmässoafton, men vad händer egentligen med evenemang likt detta under Corona-tider? Det kommer jag att berätta om i mitt nästa inlägg! Vi hörs då!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *