Anna Rengstedt

Published by Emelie Emanuelsson on

Det är svårt att inte bli starstruck när man träffar Anna Rengstedt. Hon har drömjobbet som många siktar på just nu. Nämligen att få arbeta med hållbarhetsfrågor på ett företag som vet vad de snackar om. För hur häftigt är det inte att BillerudKorsnäs har tagit fram en Coca Cola flaska gjord av papper?

Som för många andra var det inte glasklart att Anna skulle bli ingenjör. Visst läste hon natur och gillade skolan, men för att inte stänga några dörrar valde hon en internationell inriktning på gymnasiet. Eftersom hon hade bra betyg fick hon ofta höra att hon skulle bli läkare. Alla utom hennes faster som arbetade som sjuksköterska som påminde henne om stressen i arbetet. Plötsligt föreslog hennes pappa ingenjör.

I gymnasiet skrev jag mitt projektarbete genom Stockholm Environmental Institute om hur man använder urin till naturligt konstgödsel i Afrika” berättar Anna och fortsätter “så jag ville fortsätta att läsa något som kan rädda världen – eller i alla fall vara till hjälp”.

Jag kommer ihåg hur jag Googlade vad man kunde göra efter utbildningen” fortsätter Anna och berättar att valet till slut föll på industriell ekonomi. Detta eftersom hon gillade kombinationen av teknik och management och ville lära sig om hur företag driver innovation. Hon trivdes bra och efter examen fick Anna jobb som analytiker på ett konsultföretag i USA. Uppgiften var att beräkna koldioxidutsläpp åt olika kunder. ”Inom kort blev jag expert på klimatstrategier, och jag hjälpte globala företag att minska sina utsläpp. Det var en häftig känsla!

Anna visar hur BillerudKorsnäs gjort en galaklänning i papper

Anna är glad att hon efter några år i arbetslivet har hamnat just där hon är idag. På BillerudKorsnäs arbetar Anna med klimatfrågan, men också med att driva utvecklingen av framtidens pappersförpackningar. “Det gäller arbeta på ett företag som “Walk the Talk” när det gäller hållbarhet. Det är det viktigaste för framtiden!” säger Anna och vi nickar bägge två.

Läs mer om studien ”Walking the talk?” där Handelshögskolan rankar BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete som det bästa bland stora bolag här

Är du 13-19 och vill testa på hur det är att arbeta med ett jobb som det Anna har?
Anmälan till 2021 års IGEday öppnar snart!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *