Jag väljer att fira Internationella kvinnodagen 8 mars av flera olika anledningar och på flera olika sätt. 3 av de sätten som jag kommer att fira just i år är dessa:

  1. Lyssna på en paneldebatt modererad av Help to Helps grundare Malin Cronqvist där flera förebilder inom IT i Tanzania kommer delta. Spännande!
  2. Gå på en workshop om gender awareness tillsammans med deltagare i det IT bootcampet som vi gör vårat exjobb på. Ser så mycket framemot denna session. Tidigare i veckan har vi fått lyssna till korta inspirationssessions med väldigt gripande historier där många olika teman har lyfts, allt från hur man får ett jobb tills sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Idag kommer det bli väldigt spännande att få diskutera detta med gruppen och höra ännu fler olika historier och perspektiv.
  3. Hedra/peppa/krama alla coola kvinnor i min närhet! Jag är så tacksam över dem varje dag men internationella kvinnodagen är en perfekt dag att uppmärksamma dem lite extra!

Vi spenderar nu dag 4 i Tanzania och trots att jag sedan innan visste hur långt fram vi har kommit i Sverige inom jämställdhet (trots att vi har långt kvar att gå :) ) så känner jag mig så otroligt tacksam till alla dem som har kämpat för jämställdhet innan oss. Alla som har sagt ifrån, uppmärksammat orättvisor och kämpat för samma rättigheter för alla. Det är häftigt att få höra historier från de kvinnor vi träffar här och följa Tanzania framåt på deras resa mot lika villkor.

Girl power!


1 Comment

emeand · March 8, 2019 at 11:42 am

Så otroligt coolt! Heja dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *