Hej! Nu är det över en vecka sedan jag skrev och det är verkligen dags för ett inlägg här. I förra inlägget var det dagen före den långa resan till Santiago i Chile, och igår kom jag hem till Hongkong efter en helt fantastisk vecka. Jag tänkte att jag i detta inlägg skulle berätta lite kort om min resa dit, men även ta upp det här med att vara i ett förhållande när man är på utbyte. Detta eftersom det var något jag själv tyckte kändes jobbigt i princip från den dagen det blivit klart att jag och min pojkvän skulle på utbyte till olika delar av världen under den här hösten. Resan mot Chile började iallafall förra fredagen, den 28 september, och efter ca 30 timmar var jag äntligen framme i Santiago (det längsta jag någonsin rest i sträck). Veckan gick sedan såklart alldeles för fort, men jag njöt av varje sekund tillsammans med min bästa vän och kärlek. Vi hann ändå upptäcka en hel del på bara en vecka, bland annat åkte vi ut till kusten och besökte städerna Valparaiso och Viña del Mar, vandrade i utkanten av Anderna, gick upp på San Cristóbal (ett litet berg inne i stan) och tittade på solnedgången, åt god mat och bara strosade runt i Santiago. 

Mellanlandning i Dallas.

Santiago med Anderna i bakgrunden.

Solnedgång från San Cristóbal!

I Valparaiso, staden är känd för sina väggmålningar.

Men så kom ju såklart till slut veckans sista dag och det var dags för mig att åka tillbaka mot Hongkong. Att säga hejdå till personer jag älskar har alltid varit jobbigt för mig, och att säga hejdå till min pojkvän kan nog vara något av det absolut jobbigaste jag vet. Jag tänkte här att jag skulle skriva mina bästa tips och råd när det gäller att ha ett distansförhållande under en utbytestermin, och förhoppningsvis kanske kunna hjälpa någon som liksom jag själv tycker att det är väldigt jobbigt att vara ifrån sin partner (eller vem som helst som man tycker väldigt mycket om).

  1. Försök göra saknaden till något positivt! Jag vet själv att det kan vara lättare sagt än gjort, men jag tror verkligen jättemycket på det här för iallafall i min värld kan saknad kännas på olika sätt. Ibland gör den otroligt ont och man vet inte vad man ska göra av sig själv, och ibland är den hanterbar och man kan känna sig glad över att man faktiskt har någon att sakna så mycket och som saknar en själv lika mycket tillbaka. Att inte sakna min pojkvän är helt omöjligt för mig, men jag försöker verkligen att fokusera på det positiva för slippa den onda saknaden så mycket det går. 
  2. Det är en begränsad tid! Ibland är det som jag nämnde tidigare väldigt svårt att få saknaden att inte göra ont, speciellt om man är trött, hungrig eller känner sig låg i allmänhet. Då tycker jag det kan hjälpa att tänka på att utbytesterminen faktiskt har ett slut, och att det är en begränsad tid ni ska vara ifrån varandra. 
  3. Prata ofta! Det här kan nog vara olika för olika personer men jag tycker att det är skönt att prata ofta, ha mycket kontakt och höra om den andra personens liv. 
  4. Gör inte avskedet värre än vad det redan är. När det gäller själva stunden man ska säga hejdå till varandra för flera månader framöver så är mitt absolut bästa tips att försöka att inte dra ut på det. Det är lite som att dra av ett plåster, det gör bara ondare ju långsammare man gör det. 
  5. Det blir bättre! Som jag skrev ovan så kan det ibland kännas extremt jobbigt med saknad, men en väldigt viktig sak att komma ihåg när man har de riktigt tunga stunderna är att det kommer att kännas bättre! Även om det i stunden kan kännas som ett mörker som aldrig kommer försvinna så brukar t.ex. en natts sömn eller en middag med kompisar kunna lätta upp och göra att det iallafall känns hanterligt för stunden. Det kommer att gå upp och ner under tidens gång, och det kan vara bra att ha i bakhuvudet när dipparna kommer att det kommer att vända och kännas bättre :) 

Sist men inte minst skulle jag vilja säga att även om saknaden kan vara extremt jobbig och det ibland känns väldigt tungt så klarar man det! Ett utbyte är en otrolig möjlighet och jag vet att både jag och min pojkvän hade ångrat oss om vi inte hade åkt. Om du som läser funderar på att åka men tvekar på grund av just detta jag skrivit om nu så vill jag verkligen säga: åk! Det kommer bli en fantastisk tid, det kommer med all säkerhet gå snabbare än du tror, och rätt som det är så är du hemma igen med fantastiska minnen och upplevelser i bagaget. Hoppas detta kan hjälpa någon, om ni har någon fråga om det här eller något helt annat som rör utbyte så tveka inte att kommentera! Kram, vi hörs snart igen!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *