Hej igen! 

Nu har det gått några dagar och jag har hunnit landa litegrann. Tänkte berätta lite vad jag haft för mig onsdag, torsdag och fredag samt vad som kommer att hända i helgen. Under onsdagen var det ‘orientation’ vilket betyder att man får massor av information om skolan här i Hong Kong, om hur saker fungerar runt campus och även lite info om staden och vad som finns att göra utanför skoltiden. Det tog ungefär halva dagen, och efter det var det en lugn eftermiddag som avslutades med middag inne i stan med ett gäng andra utbytesstudenter.

Orientation!

Torsdag innebar ‘student advising’ vilket var ett tillfälle att få hjälp med sina kurser om man inte lyckats ordna det innan. Jag har dock redan fått alla mina kurser och mitt schema godkänt, så för min del var det inte någon riktig poäng i att gå dit vilket jag insåg först efteråt. Det kommer ett inlägg senare om kurserna, vad jag ska läsa och hur det fungerar här :) Det som var bra var dock att jag efter student advisingen träffade på två irländska tjejer som var med på middagen på onsdagen, och blev då inbjuden att äta middag med dem innan den stora festen som skulle vara senare på kvällen. Det blev en rolig kväll, jag är ju inte det största fanet av att festa men är ändå väldigt glad att jag gick dit för jag hade väldigt trevligt och träffade många nya, härliga personer vilket var kul! 

Idag (fredag) vaknade jag 11.30 (av mitt larm!!) vilket alla som känner mig vet är väldigt sent för att vara jag. Kl. 12.30 stod ‘college time’ på schemat vilket innebar att vi som ska bo i samma college blev bjudna på lunch och fick träffa varandra. Efter det var det ytterligare ett infomöte, och sedan hem till boendet igen för att göra sig redo för kvällens välkomstmiddag. Alla utbytesstudenter blev bjudna på en stor bankett, det var massor av lokal mat och väldigt trevligt ordnat. Nu är jag hemma igen och packar ihop mina grejer, imorgon flyttar jag nämligen äntligen in i mitt permanenta boende vilket ska bli SÅ skönt! Så fort det är gjort ska jag åka till IKEA och köpa lite inredning för att fixa till och se till att det blir hemtrevligt :) Det blir nog imorgon eftermiddag, och söndag kommer nog bestå av att upptäcka stan lite mer eftersom jag hittills bara varit inne i city på kvällen/natten.

Nu måste jag avsluta det här inlägget, vi hörs snart igen!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *