Ellen som sitter i styrelsen och Bella som är Marketing Manager här på Womengineer (båda tidigare bloggare) har dragit igång en podd!

Du hittar alla avsnitt –> här på Soundcloud och där poddar finns.

Vi vill informera och inspirera tjejer till att studera ingenjör genom att berätta om livet som ingenjörsstudent. Än så länge har vi pratat om

  • Vad händer om du inte kommer in på den utbildningen du sökt? Vilka andra vägar finns att gå?
  • Vad ska du tänka på när det är dags att flytta till en ny stad och skaffa nya kompisar?
  • Vad är skillnaden på högskoleingenjör och civilingenjör?
  • Våra tankar när vi skulle börja universitetet

Det finns ju så otroligt mycket spännande att prata om! More to come…

Möt Bella  (läs hennes tidigare blogg –>här <–

Bella kom från teaterscenen till studier inom Maskinteknik efter att ha drömt om livet som lindansös. Bella sökte till oss som bloggare för snart 2 år sen, bland en hög av ansökningar stack hon ut. Hon är rolig, inspirerande och modig som gärna spräcker hål på stereotypa antaganden med en vass ärlighet. Bella har gett oss ett sunt perspektiv på den studiehets som många kan känna på universiteten. Kämparglöd, livsnjut och att fira sina segrar, alla tips vi fått av Bella har gett oss en robust ‘engineering-student starter pack’.

Möt Ellen (läs hennes tidigare blogg –>här <–

Ellen är den rastlösa norrlänningen som var tvungen att resa några varv runt jorden innan hon förstod att ‘det är ingenjör jag vill bli’ och hamnade på Industriell Ekonomi i Borås, sedan vidare till master på Chalmers. Hon tycker att man ska våga sticka ut, följa sina drömmar och tror på att trägen vinner. Ellen vill inspirera tjejer till att veta att de kan bli vad de vill så länge de vågar ta för sig och kämpa. Yoga, planera och ‘kör bara’ är Ellen bästa lifehacks för ett liv i balans.

Happy listening

XOXO

Womengineer

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *