Mycket kul händer i skolan, och jag tänkte dela med mig av fem lite extra minnesvärda projekt jag antingen engagerat mig i eller haft som uppgift inom en kurs!

1. Kandidatexamensarbetet, eller kexet som vi säger på KTH. Jag kände mig som en riktig forskare. Det var självklart inte alltid kul och att transkribera intervjuer är bland det mest tidsödande och långtråkiga jag gjort, men det kändes som en självklar punkt på listan då jag lärde mig så sjukt mycket. Mitt kandidatexamensarbete handlade om virtuell kommunikation och motivation, och det var så himla intressant att grotta ner sig i ämnet! Mycket inspiration kom från Theresa Amabiles ”the progress principle”, ett Ted-talk om detta går att se här.

2. Mall-E. Vi gjorde en robot! Behöver jag säga mer? Vi skulle göra en robot som helt själv kunde ta sig runt en bana genom att följa en linje och undvika hinder. Här handlade det om att kombinera design och funktion, och vi kanske fokuserade lite väl mycket på designen då roboten inte tog sig runt banan… Men kul var det!

3. När jag 3D-printade min fotsula, vilket jag tidigare skrivit ett helt inlägg om.

4. TINEM dinner party. ÄLSKAR att ha middagar hemma, och det här var typ det gånger 10. Jag engagerar mig i mitt masterprograms Student Board, som har uppgifterna att vara rådgivande i frågor kring utbildningskvalitet, vårda och knyta relationer med företag och alumner och skapa sammanhållning mellan studenterna på programmet. TINEM dinner party är ett årligt event där vi anordnar en stor middag för alla studenter. I höstas var jag med och anordnade och hade särskilt ansvar för mat och dekorationer. Jag tycker verkligen att man ska ta chansen att arrangera såna här events, för hur många gånger i livet bjuder man 70 pers på middag liksom?

5. Pappersflygplanslabben! Gillar när man kopplar vetenskap (i det här fallet statistisk försöksplanering) till vardagliga ting. Det gör det så mycket lättare att koppla koncepten och samtidigt lär man sig saker om hur de vardagliga tingen funkar. Dessutom är det en rolig paus i pluggandet att få spendera en hel förmiddag med att få vika och kasta pappersflygplan.

 

Det här inlägget är del i Womengineers temavecka, där tidigare inlägg har varit:

Kristina: 5 kvinnor som förändrat världen.

Helena: Fem appar för en bättre vardag.

Sofia: 5 böcker jag läser.

Och imorgon är det dags för Annas inlägg ”5 saker ni inte visste om mig”!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *