Den 10 april bjuder Womengineers samarbetspartner Ingenjörsjobb in dig till Sveriges största event för yrkesverksamma kvinnliga ingenjörer. Inspirationskvällen är en perfekt möjlighet för dig som vill utöka ditt kontaktnät, inspireras av ledande företag inom ingenjörsbranschen och vill få verktygen till din professionella utveckling.

TEMA | HUR SER INGENJÖRSKVINNOR PÅ FRAMTIDEN?
En av de största utmaningarna inom ingenjörsbranschen är att visa kvinnor världen över att en karriär inom arbetsfältet inte enbart är för män. Det behövs varierande sinnen för att komma fram till innovativa idéer och lösningar.

Hur kan vi tillsammans göra en förändring, vilken är din roll och hur kan du navigera dig igenom framtidens arbetsmarknad?

Faktum är att fyra av tio kvinnor lämnar en karriär inom STEM (Science, Technology, Engineering & Math) industrin. I och med att ingenjörsbranschen har den högsta avkastningen på investeringar i jämförelse med andra branscher spelar jobben inom STEM en viktig roll för världen och framtiden. Genom att få fler kvinnor att stanna, kommer innovationen stimuleras. Det behövs en jämnare fördelning av män och kvinnor.

Studenter är också välkomna att anmäla sig, men hamnar på väntelistan och är välkomna i mån av plats.

Mer information och anmälan hittar du HÄR!

Vi ses där!

Categories: Nyheter

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *