Jag har haft pinsamt lång tid på mig att göra klart den här uppgiften. Nu ska den in imorgon och jag svär över hur typiskt det är av mig att sitta och stressa över det här just nu. Jag tänker på alla pins i kategorin ”så här får du saker gjorda”/”så här är du produktiv”/”så här ser framgångsrika personers dag ut” som jag har i diverse pinterest-boards. Så jag tänkte självklart dela med mig av min ”process”!

Jag har ju för det första skjutit upp det här till dagen innan deadline. Lite som på bilden ovan, som jag hittade här, supergulliga illustrationer! Klassiskt personligt brev-citat: ”jag jobbar bäst under press”. Hmm… Men man har ju så många URSÄKTER! Jag har denna vecka till exempel haft ont i halsen, sovit dåligt, haft andra deadlines, varit hungrig, varit trött och dessutom har det varit SÅ spännande i de serier jag följer på Netflix. Alla dessa ursäkter har lett till tanken ”det är bättre att jag fortsätter imorgon”.

Idag är alltså sista dagen att göra detta på. Min morgon har sett ut så här:

Vaknade klockan 8 av att någon skrev på messenger. Hade inte ställt en väckarklocka för att ”det är ju bättre att ta itu med uppgiften när man är utvilad!” (jamen ni hör ju…)

Låg kvar i sängen i en timme och läste bloggar, kollade på videos på facebook och så vidare. Intalade mig själv att jag gjorde research och att det som bloggare är viktigt att vara uppdaterad.

Gjorde frukost och slog mig ner inför nyhetsmorgon. Åt frukost lääänge. Det är ju söndag när jag skriver det här och man ska ju helga vilodagen!

Jag började känna att jag måste sätta igång och hämtade datorn och satte mig i soffan igen med nyhetsmorgon fortfarande på. Jag satte inte igång, men det kändes som ett framsteg att datorn i alla fall var framplockad!

Nyhetsmorgon tog slut och jag insåg att jag nog måste plugga vid ett bord. Jag började därför städa av köksbordet. Och vardagsrumsbordet. Och bädda sängen. När man ändå håller på liksom!

Ajdå, det var ren disk i maskinen. Bäst jag plockar ur den.

Och här stod det ju en vas med vissna tulpaner! Det är väl knappast feng shui?

Och krukväxten här såg ju lite torr ut…

Samtidigt som jag gjorde allt detta gjorde jag upp en ”action plan” i huvudet. Sen började jag säga den högt för mig själv. Så att det skulle kännas mer verkligt, typ? (Vem är jag ens?)

Ungefär här insåg jag att det här måste jag ju blogga om. Och jag slog upp datorn och började skriva det här. Nu är klockan 12.

Uppgiften blev till slut klar klockan 21 efter många pauser och mycket jobb. Det är verkligen bara komiskt hur man kan hålla på ibland när det hade varit så enkelt att bara sätta igång. Hur brukar din dag innan deadline se ut?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *