Hejsan!

 

Det har varit en intensiv vecka, minst sagt!

 

Måndag: Sista dagen på ESA. Jag hade en presentation för min section, sa hejdå till alla osv. De gav mig superfina presenter, den här väskan och tröjan fick jag från mina kollegor:

och den här boken fick jag från mina praktikantkompisar, de hade dekorerat en sida var. Fint. <3

Onsdag: Intervju på Airbus i Portsmouth, Storbritannien. Airbus är ju mest kända för att tillverka flygplan, men de tillverkar också satelliter och andra rymdsaker! I ett inlägg för ett tag sen skrev jag om Exomars som ska till (surprise) Mars, och det är Airbus som bygger den! Jag har sökt en av deras trainee-tjänster för dem som precis har tagit examen. Intervjun var verkligen bland det värsta jag varit med om. Jag hade feber, och det hela höll på i sex timmar. Vi fick göra gruppdynamiktest, förbereda en 10 minuters presentation på 40 minuter, och en timmes one-on-one-intervju med cheferna. Jag tror inte att jag fick jobbet, men det var en bra erfarenhet iallafall!

Lördag: Flyg till San Francisco.

Söndag: Sightseeing med en av de andra svenska praktikanterna, Gustav! Han har köpt en bil att ha här, såklart en Volvo.

Bro och Gustav:

Bro och jag:

Idag (måndag): Första dagen på NASA! Current emotion status precis innan jag blev upphämtad av praktikantansvarige Porsche (ja, det är hennes riktiga namn!):

Typ, 20% taggad, 80% livrädd.

Dagen började med att de tog mina fingeravtryck för att jag ens ska få komma in på området. Det tar ca 3 veckor innan man får sitt passerkort, och innan jag får det måste jag bli eskorterad runt basen eftersom jag inte är amerikan. (Men jag kan leva med det, för det känns så himla coolt att få sitt eget NASA-passerkort. Och sin egen NASA-mejladress. Liksom.) Jag fick också träffa de andra jag kommer jobba med, de verkar jättetrevliga och snälla! Det känns kul. I mitt nästa inlägg ska jag berätta mer om vad jag kommer att göra!

 

Jag är ganska trött om man säger så, trött men glad! :D


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *