Nytt år brukar för de flesta innebära någon form av nystart. I samma stund som klockan på telefonen går från 23:59 till 00:00 och folk skrålar “Gott nytt år” börjar folk om på ny kula. Nytt år – nya rutiner. En chans att bli en bättre version av sig själv. Eller åtminstone en ny version. Jag har tidigare år varit ganska anti konceptet “nyårslöften” – mycket för att jag vet att jag: 1. Förmodligen inte kommer att hålla dem och 2. Blir besviken på mig själv när jag bryter ett löfte.

Därför hade jag inga planer på att lova mig själv saker inför 2018 förrän jag kom i kontakt med begreppet nyårsmål. I skrivande stund minns jag inte om det var något jag läste i något inlägg på Facebook eller om det är något jag snappat upp från någon av alla poddar jag lyssnar på. Ovsett vilket – detta var ett begrepp jag fastnade för. Mycket för att jag gillar idén med just mål – det är något att sträva efter, men eftersom att jag inte har lovat något blir jag inte heller lika besviken om jag inte uppnår det. En petitess kanske vissa av er tycker nu, men för mig var löfte versus mål en vässentlig skillnad.

Därför tänkte jag i detta inlägg dela med mig av några av de mål jag har inför 2018. Kanske kan jag inspirera några av er där ute till att sätta upp mål för er själva – lagom till vårterminsstarten. Kanske kan jag inspirera några andra av er till att ändra synsätt gällande nyårslöften!

Prova nya saker! 

En av de absolut bästa grejerna jag kommer att ta med mig från 2017 är min (relativt) nyfunna kärlek till spinning. Om någon hade berättat för mig för ett år sedan att Kristina i januari 2018 kommer att vara hooked på att cykla inomhus hade Kristina januari 2017 bara skrattat och gått därifrån. Detta intresse kom in i mitt liv av en slump i juni förra året.

Jag hade två veckor ledigt innan sommarjobbet skulle dra igång och därmed väldigt lite att göra. Efter intensiv vårtermin hade träningen hamnat längre ner på prioriteringslistan vilket gjorde att jag var otroligt motiverad att komma igång igen! Dessa två veckor spenderade jag därför med att gå på olika gruppträningspass varav ett av dessa var just spinning. Det tog ett tag, men lagom till att höstterminen skulle dra igång var dessa pass något jag kunde se framemot i flera dagar!

Nu, lite mer än ett halvår senare, är jag otroligt glad att jag faktiskt provade på något som var helt främmande för mig. Och att jag gav det ett par gånger innan jag dömde ut det! Denna inställning ska jag försöka ha till det mesta under 2018! Det kan förstås bli en megaflopp, men det kan också resultera i att jag vaknar klockan 7 en lördagmorgon – bara för att jag är otroligt taggad på att göra det!

Läsa mer!

2018 kommer att bli det år jag tar examen från LTH och därmed är färdig med skolan efter att ha gått i skolan i typ 17 år. So far har mitt liv inneburit att jag har har fått lära mig nya saker – oavsett om jag vill det eller inte. Denna lyx är dock något som kommer att försvinna samma stund som jag får mitt examensarbete godkänt!

Eftersom att jag är en människa som älskar att lära mig nya saker är jag ganska säker på att kunskapstörsten kommer att bli enorm om jag inte, aktivt, letar upp nya saker att lära mig. Jag har därför bestämt mig för att jag ska börja läsa mer detta år! Inte bara under ledigheten, utan även i vardagen. Just nu läser jag en populärvetenskaplig bok om artificiell intelligens!

Boken jag läser just nu! Som dessutom är skriven av en ingenjör!

 

 

 

 

Genomföra ett examensarbete jag är stolt över!

Vårterminen 2018 innebär för min del examensarbete! Detta är något som jag, under hela min utbildning, har sett framemot med skräckblandad förtjusning. Skräck för att: 1. Det är en ganska stor grej att genomföra ett 30 hp-arbete som förhoppningsvis kommer att resultera i 2. Examen. Samtidigt ska det bli otroligt roligt (det är här förtjusningen kommer in i bilden) att under en längre period få ägna sig åt något jag verkligen är intresserad av!

De senaste veckorna har jag ägnat mycket tid åt att fundera på vad jag vill uppnå med detta projekt. Självklart ser jag framemot att lära mig nya saker (som den kunskapsjunkie jag är). Men det som är allra viktigast för mig är att jag denna termin åstadkommer ett arbete jag är stolt över. Bara tanken på att skicka in en rapport som jag är nöjd med ger mig pirr i magen! Tänk att få avsluta en femårig utbildning med den känslan!


1 Comment

Mål för 2018! – NyKvinna · January 8, 2018 at 8:40 pm

[…] Senaste nytt från Womengineer: Mål för 2018! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *