Hejsan och gott nytt år på er!  Jag hoppas att 2018 har fått en riktigt bra början.

 

Själv firade jag in det nya året på nordligare breddgrader. Närmare bestämt i Umeå. Min mamma råkar vara gift med en man som har sina rötter här, så det har blivit lite av en tradition att fira nyår i ett riktigt vinterlandskap.

 

Jag ska villigt erkänna att jag på äldre dagar (läs; efter tjugo) helt har tappat stinget när det kommer till de där ständigt så överskattade nyårfiranden som ändå aldrig blir som man planerat. För mig är nyår en trevlig kväll i raden, och om den innefattar trevligt sällskap och att jag  får gå lös på dansgolvet till dess att jag är genomsvettig är jag mer än nöjd. Det var alltså ungefär så mitt nyår såg ut även i år.

Nyårslöften då? Hur har ni det med sådana? Det går inte att förneka att det känns lite som en nystart när kalendern visar 1/1-2018, och att det ger en tillåtelse att lämna vissa saker bakom sig. Jag har inget konkret nyårslöfte. Men jag har satt upp som mål att jag ska fortsätta att aktivt våga ta chanser som kan bidra till min personliga utveckling. Jag ska inte låta lathet eller ursäkten “jag har inte tid” hindra mig ifrån att göra saker som tvingar mig ur min comfort-zone. Att skylla på tidsbrist är enligt mig inte ens en acceptabel ursäkt, då det enbart handlar om vad man väljer att prioritera. Det man inte har tid med är med andra ord inte det man väljer att prioritera. År 2018 ska jag dessutom fortsätta att vara snäll mot mig själv. Låta mig göra misstag, klanta till det och göra dåligt ifrån mig, men ändå kunna gå och lägga mig om kvällen och känna att jag är rätt bra. Jag har alltid identifierat mig med mina prestationer och knutit mitt värde som individ till vad jag åstadkommit i skolan. Det innebär att ett nederlag kan kännas som ett hårt slag i magen, och att hela världen raseras på grund av ett ynka dåligt betyg.  Jag vet att jag inte är den enda som känner på det viset, och jag råder därför er alla att också lova er själva att under 2018 ska ni vara riktigt, riktigt snälla mot er själva.

 

Nu är jag tillbaka på plats i Uppsala och jag ser fram emot att komma tillbaka till studierna.

 

Jag hoppas ni får en riktigt fin första vecka på 2018!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *