.. Ja, alltså molekylmodeller. Men där fick jag allt er uppmärksamhet!

Hej, och förlåt för detta sena inlägg. Min kväll spenderades nämligen i ett av universitetets datorsalar. Jag och en kurskamrat dröjde kvar efter dagens datorlaboration för att sammanställa en rapport; en process som, nio gånger av tio, tar betydligt mycket längre tid än vad man först räknar med. Nu är den i alla fall inskickad, vilket känns oerhört skönt då deadline inte är förrän imorgon.

 

Den kurs jag läser just nu heter Chemical reactions and Computational Chemistry. Som namnet avslöjar är det tunga beräkningar vi har att göra med, och under våra laborationer får vi testa på molekylmodellering på allvar. För att datorerna ska orka med att göra beräkningarna är vi därför tvungna att koppla upp oss mot en server i Umeå. Bara en sådan sak ger en lite bättre uppfattning om hur komplex en enstaka liten atom är och hur mycket data det är som ska behandlas bara för att konstruera en liten molekyl bestående av två atomer. Det är hisnande och gör mig än mer fascinerad av världen, och det faktum att saker och ting existerar.

 

..Nu tänkte jag ta och krypa till sängs. Jag ber om ursäkt för det här tråkiga inlägget, men idag har det varit mycket. Jag kan dock tipsa om att jag under morgondagen ska försöka formulera ett inlägg som berör ett ämne som är väldigt aktuellt. Så glöm inte att kika in då!

 

Natti, natti

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *