Happy tisdagspepp!

Jag tänkte passa på att använda detta forum till att få dela tankar om utbyten på andra ställen än Montreal, idag så skriver Ingrid om hur hon har det i München – enjoy!

Hej!

 

Vad kul att just du kikade in här! När jag fick förfrågan om att skriva ett gästinlägg här tvekade jag inte en sekund! Jag heter Ingrid, läser fjärde året på Industriell ekonomi i Lund och befinner mig just nu i München! Här har jag bott i snart två månader och trivs toppen! Jag kände väldigt tidigt att en utbytestermin skulle gå alldeles för fort, så därför har jag nu bestämt mig för att bo här i ett år.

 

I Tyskland är terminerna indelade i en vintertermin och en sommartermin. Vinterterminen började i mitten av oktober, vilket kan tyckas vara lite ofördelaktigt. Fördelen är att jag fick ett extra långt sommarlov och fick tid att lära känna München, då jag flyttade hit redan i början av september. Jag fick dessutom möjlighet att besöka Oktoberfest, som anses vara världens första folkfest! Oktoberfest överträffade mina förväntningar många gånger om. Att bära Dirndl, dricka öl i literkrus, åka karuseller och dansa på bänkarna till tysk Schlager blev en fantastisk start på mitt år här i München.

 

München som stad är otroligt vackert och här finns mycket att se och göra. Här finns oändligt antal slott, kyrkor, muséum och Biergartens. Ett av mina favoritställen här i München är Englischer Garten som är en väldigt stor och vacker park. Mitt i parken slingrar sig floden Isar där det på två ställen finns möjlighet till att surfa på konstgjorda vågor!

 

För två veckor sedan började skolan. Jag läser fyra kurser inom Supply Chain Management och en kurs i tyska och är väldigt nöjd med alla mina kurser. Professorerna är mycket engagerade och lyckas förmedla kunskapen på ett intresseväckande sätt. Mellan föreläsningarna kan man välja mellan att studera i biblioteket, hänga i parkerna utanför campus eller fylla på kaffedepoerna på skolans rooftopbar! Härifrån kan man vid klart väder till och med få en glimt av alperna i horisonten.

 

På helgerna och de lediga dagarna har det blivit många turer ner till Alperna. Jag älskar att vandra, jaga höjdmeter, få skåda vackra vyer, pausa vid en hytte med en Apfelstudel eller öl, få andas alpluft och ta den instagramvänliga hoppbilden på toppen av berget. Att ta sig alperna är otroligt smidigt och jag kan knappt vänta tills snön börjar falla och skidorna får följa med på alputflykterna.

 

Innan skolan började var det två veckor av introduktionsevenemang med skolan. Då fick man möjlighet att tillsammans med andra utbytesstudenter besöka sevärdheter och lära känna varandra. Att få umgås med människor från hela världen och att vistas i en internationell miljö älskar jag. Alla har sin egna historia att berätta, som ofta är väldigt olik från min egen. Att få lyssna på dessa historier, lära känna varandra, visa varandra öppenhet och förståelse tycker jag är otroligt berikande. Jag har också fått möjligheten att lära känna tyska studenter, vilket jag uppskattar mycket och har gjort att jag känner mig välkommen hit, vilket jag är enormt tacksam för.

 

Jag är övertygad att jag kommer komma tillbaka hit många gånger efter mitt utbyte. En del av mig kommer alltid att höra hemma här och stolt kunna kalla sig en münchener!

 

Kram!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *