Det är tisdag och den andra dagen på detta läsårs tentaperiod. För ovanlighetens skull har denna tentamensperiod inneburit ovanligt lite plugg eftersom att jag för första gången sedan jag började på LTH varken har några tentor eller andra deadlines under denna vecka. Istället har jag spenderat några dagar hos mina föräldrar i Stockholm och sitter i skrivande stund på ett tåg med destination Lund!

Det här med att tentaperioderna blir allt mindre tentaplugg är något som jag tycker har blivit allt vanligare ju närmre man kommer examen och det var till faktumet att civilingenjörsexamen närmar sig jag tänkte dedikera detta inlägg. För det här med examen har för min del varit lite som vintern i Game of Thrones – man vet att den kommer någon gång, men man vet inte riktigt när. Studievägledare, lärare och äldrekursare har varit lite som Ned Stark och varnat oss.

Under en större del av min tid på LTH har examen till och med varit ett ganska ångestladdat koncept vilket jag nu såhär i efterhand tror beror rätt mycket på att jag inte har varit helt hundra på vad jag vill syssla med när jag väl är klar. I takt med att jag har rensat upp bland de resttentor jag har haft har jag blivit allt mer okej med att examensdagen närmar sig (det faktum att jag har klurat ut vad jag vill göra när jag är klar kan också ha spelat in i min attitydförändring) och när sista restkursen trillade in med godkänt resultat i LADOK kändes det lite som i en av slutscenerna i sista avsnittet på sjätte GoT-säsongen. Ni vet den när (OBS! SPOILER ALERT) Sansa är i Winterfell och snöflingor plötsligt börjar falla ner från skyn.

Och hur känner jag inför examen idag? Nu, med sisådär en åtta månader kvar till jag (förhoppningsvis) får mitt examensarbete godkänt känns detta moment inte längre så ångestladdat. Förmodligen beror det till stor del på att jag under det senaste året lyckats reda ut vad jag vill göra när jag är färdig med detta moment av mitt liv (mer om det i ett senare inlägg). Nu är jag redo för vintern!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *