God kväll!

Helgen börjar lida mot sitt slut men jag hoppas att det inte är i sällskap av allt för mycket måndagsångest för er del. Jag ska säga att det var ganska längesen nu som jag bävade inför att en ny vecka var på ingång, och jag tror att det har mycket att göra med det faktum att jag faktiskt ägnar min vardag åt någonting jag är genuint intresserad av. Okej, det är klart att jag inte alltid studsar upp ur sängen på måndagmorgonen och tjoar och sjunger min väg till universitetet. Men känslan av att varje vecka innebär en möjlighet till utveckling och breddad kunskap inom ett ämne jag älskar har räckt för att jag ska lyckas hålla mig på banan hittills i alla fall. (.. Men jag ska inte ropa hej innan jag har min mastersexamen..)

 

Idag har jag ägnat min tid åt att plugga, pyssla och påta. Jag har nu bott i min lägenhet i lite mer än en månad, och ÄNTLIGEN börjar det kännas som hemma på riktigt. Jag har flippat totalt när det kommer till växter och sticklingar. –Yes, jag har fallit för trenden helt klart! Men viss ser det lite mysigt ut med alla färger och allt liv?

Jag har filosoferat lite kring vad det är som gör att det känns så bra att pyssla med växter, och kommit fram till att det måste ha att göra med människans önskan om att fylla ett större syfte i livet. Vi vill att någonting ska behöva oss, och att om vi försvann så skulle någon eller något sakna oss. Istället för att skaffa barn, hund eller en pojkvän av den klängigare typen fyller alltså växter denna funktion.

..Jag vill med det inte påstå att växter kan ersätta sociala relationer, så byt inte bort dina nära och kära mot en gummiplanta bara för att den inte säger emot dig. Men det är en mysig liten hobby som jag varmt kan rekommendera!

 

Nu är det snart dags för mig att gå och handla. Jag har turen att bo i samma byggnad som en ICA-butik, så de dagar jag vill reducera min fysiska aktivitet till i princip 0 är det faktiskt möjligt i praktiken. Nu får jag önska er en fortsatt fin kväll! Hejsvejs!

IMG_0616

IMG_0617

IMG_0621


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *