Lina, Gullis och Ronja

 

Womengineer fortsätter att växa och när tidigare projektgruppsmedlemmar ger sig av mot drömjobb i New York eller utbytesår i Canada så får vi chansen att rekrytera nya stjärnor! Womengineer är därför glada att kunna välkomna  Ronja Lillienau, Gullis Phung och Lina Saad som nya medlemmar av projektgruppen.

Ronja Lillienau, som framöver kommer ansvara för ekonomin, studerar civilingenjörsprogrammet i Bioteknik i Lund, vilket för henne är den perfekta kombinationen av favoritämnena kemi, biologi och matematik. Genom rollen som ekonomiansvarig hoppas Ronja kunna bygga en starkare organisation med resurser att nå fler unga tjejer.

”Som student på en teknisk högskola blir det snabbt tydligt att många program har en överväldigande majoritet killar, utan någon riktig anledning till varför. Jag tror att det är gamla fördomar om att teknik och data inte är för tjejer som hänger sig kvar, och den vill jag vara med och jobba för att få bort. Jag vill sprida kunskap och göra fler tjejer medvetna om vad ingenjörsyrket innebär innan de väljer bort det.” Säger hon.

När hemsidan blir alltmer välbesökt har vi också valt att förstärka projektgruppen med ytterligare en webbansvarig, Gullis Phung. Gullis läser till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet men har innan läst ett år  i teknisk biologi samt ett asiatisk basår, med kurser i mandarin och kinesiska tecken.

”Jag har alltid älskat kluriga utmaningar och teknik, vilket jag tycker att min nuvarande utbildning ger. Första programmeringskursen avskydde jag, men jag gav den ändå en chans, vilket var tur, nu tycker jag att programmering är en av de bästa sakerna som hänt mig. Jag ville läsa till civilingenjör för att jag älskar problemlösning och om man inte trivs med något får man se till att hitta en lösning till sitt problem.” Säger Gullis om valet att söka sig till  en ingenjörsutbildning.

Som ny kontaktperson ut mot näringslivet har Lina Saad tagit över efter Aroshine Munasinghe. Lina pluggar till civilingenjör i samhällsbyggnad med inriktning byggprojektledning på KTH, vilket hon tycker känns perfekt då den kombinerar kunskaper i byggteknik, arkitektur, projektledning och ekonomi.

”Jag gick med i Womengineer för att jag brinner för att göra skillnad och tycker det är självklart att även tjejer ska ta plats som ingenjörer. Sedan ung ålder har jag jobbat och tagit på mig uppdrag då jag drivs av att ta ansvar och utvecklas. Dessutom älskar jag att träffa nya människor, och jag tror att rollen som Näringslivsansvarig kommer vara utmanande, men också otroligt lärorik!” Säger Lina om sitt val att engagagera sig i Womengineer.

Vi är säkra på att Womengineer kommer att fortsätta inspirera fler tjejer än någonsin med Gullis, Lina och Ronja som en del av organisationen! Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Sofia Sundbom, Jessika Karlsson och Aroshine Munasinghe för deras fantastiska arbete och bidrag till Womengineer. Vi önskar dem all lycka framåt och är säkra på att de kommer uträtta stordåd!

Kontakt:

Lina Saad, Näringslivsansvarig, lina@womengineer.org
Gullis Phung, Webbansvarig, gullis@womengineer.org
Ronja Lillienau, Ekonomiansvarig, ronja@womengineer.org
Kjzal Kaldi, Projektledare, Kjzal@womengineer.org


Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *