[I detta inlägg får vi följa Berfin på programmeringsläger i Barcelona tillsammans med Tjejer Kodar. Berfin är utbildad högskoleingenjör på Högskolan i Borås. Idag är hon färdig med skolan och jobbar som projektledare. Här kan vi lära oss att det inte är försent att utbilda sig vidare även om man är klar med skolan. Valet på utbildning är inte allt, det går att justera riktning när nya intressen upptäcks! PS. självklart kan du åka på programmeringsläger även om du inte går på universitet/högskola, vi åker dit för att lära oss.]

Att få uppleva Barcelona i kombination med att lära sig ett nytt språk är en upplevelse som jag sent kommer att glömma. Genom Tjejer kodar har jag, tillsammans med 100 tjejer från hela Sverige – fått chansen att vidareutveckla kunskaperna inom programmering.

Berfin1

Berfin3

Berfin2

Som rookie valde jag att delta i en av deras nybörjarkurser där man får en inblick i vad webb, backend, och node.js innebär.

Berfin4

Jag valde att åka hit för att utmana mig själv både arbetsmässigt och personligt. Jag har som mål att få en förståelse för programmering, vidareutbilda mig inom området och få användning av det i framtida arbeten. Att jag dessutom får chansen att lära känna ett stort gäng härliga tjejer och få uppleva Barcelona tillsammans med dem är ett stort plus.

Berfin6 Berfin5

Klasserna är från 09-16, där föreläsning och eget arbete varvas. Många passar på att ta med datorn ner till stranden och gör uppgifterna tillsammans. Efter lektionerna finns oftast någon form av gemensam aktivitet som AW, middagar, cirkelträning, shopping, bada eller kolla när Barcelona FC spelar match på en lokal pub för fotbollsintresserade som jag.

Berfin7
Berfin99

Berfin9

Tjejer kodar, startades av Sandra Hindskog och Hanna Pettersson med syfte att fler kvinnor ska lära sig koda. De erbjuder en mängd olika kurser och har nyligen startat en pop-up skola, som heter Technigo. Efter en 12 veckor lång intensivutbildning kan eleverna börja jobba som junior programmerare (kul!). Själv har jag anmält mig till den nya online kursen som startar efter utbildningen i Barcelona. Så jag har definitivt fått mersmak!

Berfin999

Hälsningar från ett solig Barcelona 

Berfin Bayik
Project Manager


1 Comment

Anonymous · October 2, 2017 at 9:30 pm

♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *