I morse kändes det som att hösten kom på riktigt. Luften var sådär frisk och krispig och jag noterade mentalt att det börjar bli dags att köpa nya handskar. Hösten är en favoritårstid för mig, mycket för att jag älskar att stanna inne i soffan, tända lite ljus, göra en kopp te och krypa upp i soffan och se en bra film efter att ha varit ute i kylan. Just därför tänkte jag dela med mig av ett filmtips!

16904782_589261444613490_3474984450696814710_o

Den bästa filmen jag sett på länge heter Hidden Figures och handlar om några av historiens glömda hjältar, nämligen de svarta kvinnorna på NASA. Filmen utspelar sig år 1961, under ”space race”, då USA och Sovjet tävlar om att vara bäst på rymdteknik. Filmen följer tre kvinnor som alla faktiskt funnits på riktigt: Katherine Goble, Mary Jackson och Dorothy Vaughan. Alla tre är otroligt smarta och begåvade kvinnor som får kämpa emot både lagstiftning och fördomar för att följa sina drömmar. Filmen utspelar sig nämligen medan NASA och USA fortfarande är rassegregerat och dessutom är alla ingenjörer manliga.

Filmen lyckas vara rolig, allvarlig, upplysande och inspirerande på samma gång. Den fyllde mig med en känsla av att ingenting är omöjligt och en himla massa girl power. Se den! Eller läs boken den är baserad på. Eller båda!

Är du nyfiken på rymdteknik, passa på att kolla in vår grymma bloggare Hannah Petersson som pluggar just rymdteknik på LTU! Hennes blogg “Space up your life” hittar du här.


1 Comment

Dream Big - Womengineer · April 12, 2018 at 9:48 am

[…] har tidigare skrivit om Hidden Figures, en film som jag älskade och hoppas att alla ser! Den här gången […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *