De flesta studenter vid svenska universitet och högskolor lever på en förhållandevis begränsad budget. Vissa jobbar kanske under terminerna för att slippa att ta lån, medan andra jobbar under somrarna för att kunna slippa att jobba parallellt med studierna. Oavsett vilket så tror jag att många studenter känner igen sig i att man tvingas tänka på sin ekonomi på ett helt annat sätt än vad som (förhoppningsvis) väntar efter studierna.

Livet som student kan ibland vara extra kämpigt. Vissa veckor önskar man att varje dygn hade 48 timmar, medan man andra veckor tvingas kämpa med motgångar såsom underkända tentaresultat. Mina fyra år på LTH har såklart kantats av diverse motgångar och tack vare att det har skett har jag också lyckats klura på hur jag på bästa möjliga sätt motiverar mig att ta mig igenom dem. Min undersökning, som varit mindre vetenskapligt korrekt, har kommit fram till att det som får mig att orka dessa stunder är att jag alltid brukar unna mig något extra när jag tagit mig igenom det tuffa momentet.
Och vad har det här med ekonomi att göra tänker ni? Jo, det ska jag berätta för er! I det här inlägget tänkte jag nämligen dela med mig av mina bästa vardagslyxtips som är optimerade för oss studenter som har lite mindre cashflow än vad vi önskar att vi hade:
  1. Prenumerera på en tidning: Något som jag har upptäckt på sistone är att väldigt många tidningar har diverse olika vardagslyxiga prenumerationspremier som ingår när man tecknar en prenumeration. Jag brukar titt som tätt spana in vad olika tidningar har för erbjudanden för att hitta någon premie som jag är intresserad av. Nu kanske ni tycker att jag prioriterar fel som väljer tidning efter premie, men jag tycker faktiskt att det är ett gyllene tillfälle att få chansen att utforska ett område man kanske inte kan så mycket om. Kunskap och vardagslyx i ett!

    OBGUXZX9T8

  2. Vardagsbio: Bio är något jag går på allt för sällan. Delvis för att jag har svårt att hinna med det, men också för att det är en relativt dyr aktivitet som student. För ett tag sedan upptäckte jag att de flesta biografer (typ SF) erbjuder biobesök till rabatterat pris måndagar-torsdagar om man har det magiska Mecenatkortet. Vips så kan man unna sig vardagsbiobesök (och popcorn) för ett helt okej pris! Perfekt nu när hösten har gjort entré på riktigt!
  3. Hemmaspa: Mitt sista vardagslyx-tips är att titt som tätt ordna lite hemmaspa. Jag har på sistone börjat ta för vana att göra detta någon gång per vecka. Det behöver inte vara mycket mer avancerat än en ansiktsmask och ett fotbad. Ända sedan jag började med detta har jag sett till att jag alltid har de produkter som behövs hemma så att jag är redo när jag börjar få hemmaspa-cravings!
Vad brukar du göra för att sätta guldkant på vardagen?

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *