mikaela-01Efter en intensiv rekrytering är Womengineer stolta att kunna presentera Mikaela Sjölund som den som ska utveckla och leda IGEday 2018 som projektledare!

Mikaela pluggar till civilingenjör i maskinteknik vid Linköpings Universitet, en utbildning som hon hamnade på genom det klassiska bananskalet. Efter gymnasiet visste Mikaela att hon gillade matematik och fysik, men hon var osäker på vilken typ av ingenjörsstudier som passade henne bäst. Historierna som berättades för henne av en äldre generation kring att vara kvinna och ingenjörsstudent var inte heller direkt upplyftande.

”Den största anledningen till varför jag sökte till IGEday är att jag tycker det är ett så oerhört bra initiativ då jag tror det kan vara både skrämmande och ointressant för många unga tjejer att söka sig till tekniska utbildningar. Redan innan jag själv sökte till maskinteknik fick jag höra historier om ”när jag pluggade maskin på KTH var det ju bara en tjej i min klass”, vilket inte är jätte peppande om man ska söka till maskinteknik som tjej.” Berättar Mikaela. 

Förutom att bidra till en mer rättvis bild av ingenjörsyrket hos unga tjejer hoppas Mikaela också på en brant utvecklingskurva i rollen som projektledare, en arbetsroll hon gärna ser sig själv arbeta som i sitt framtida yrkesliv.

”Jag vill vara med och inspirera nästa generation ingenjörsstudenter genom IGEday, den generation som det är så viktigt att nå ut till för att kunna öka jämställdheten inom arbetslivet i framtiden. Att få jobba med IGEday och med en så viktig organisation tycker jag är jätteroligt. Det känns stort att få vara med och göra det lilla jag kan för ett mer jämställt Sverige.” Säger Mikaela. 

Vi är otroligt förväntansfulla för att se var Mikaela ska ta IGEday 2018, och vi vill även passa på att rikta ett stort tack för den fantastiska insats Anna Andersson gjorde som projektledare för IGEday 2017!

Rekryteringen till teamet för IGEday är precis i uppstartsfasen, så tveka inte att höra av dig till Mikaela om du också vill vara med och driva förändringen mot ett mer jämställt ingenjörs-Sverige! Mer information kommer inom kort. 

Kontakt:
Mikaela Sjölund, projektledare IGEday 2018, mikaela@igeday.com070 775 03 27
Kjzal Kaldi, Projektledare Womengineer, kjzal@womengineer.org, +46 73 96 54 083

IGEday 2018

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.

Categories: Nyheter

1 Comment

Pressmeddelande: Den nytillsatta projektgruppen tar sats mot IGEday 2018 - Womengineer · November 15, 2017 at 9:37 am

[…] IGEday och arbete för att göra den 23 mars till en helt spektakulär dag! ” sammanfattar Mikaela Sjölund, Projekledare för IGEday 2018, känslan av att äntligen få dra igång arbetet med sitt nya […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *