WEbloggaren.AnnaBakgrundsbild-1

Womengineer är glada att kunna presentera två nya bloggare på vår plattform! Anna Eliasson kommer driva Kemistbloggen där vi just nu får följa hennes äventyr som utbytesstudent i Brazilien. På Hannah Peterssons blogg Space up your life kommer vi få en närmare inblick i studentlivet i Kiruna, praktik på ESA i Nederländerna och vägen mot att bli rymdingenjör. 

Anna Eliasson
Kemistbloggen – En inblick i livet som en ingenjörsstuderande och utbytesstudent

Anna läser sitt tredje år vid Högskolan i Borås på programmet Kemiingenjör med tillämpad bioteknik. På Annas blogg kommer vi kunna följa hennes spännande vardag, då hon bytt Västergötland mot den Brasilianska staden Curitiba. Där läser hon två kurser samtidig som hon jobbar på sitt examensarbete. Anna kommer främst bjuda på en inblick i vad det innebär att studera till kemiingenjör, men vi kommer även få följa med på hennes vindlande äventyr som utbytesstudent och examensarbetare.

“Med anledning av att jag själv verkligen fann mig själv genom mitt val av studier hoppas jag på att genom bloggen på Womengineer kunna nå ut till de unga kvinnor som befinner sig i samma akademiska val och kval som jag gjorde för bara några år sedan. I slutänden är det ju så enkelt att det enda sättet på vilket vi kan skapa jämställdhet i ingenjörsvärlden är genom att bli fler kvinnliga ingenjörer. ” Där tror vi att Anna verkligen kommer vara med och bidra, genom att lyfta möjligheterna under och efter civilingenjörsstudier i kemi!

Annas blogg hittar ni här

 

 

bakgrundsbild_space

Hannah Petersson
Space up your life – vad gör man som rymdingenjör?

“Star Wars-effekten” fick Hannah att lämna Linköping för att plugga på Skandinaviens nordligaste tekniska universitet. För hur coolt lät inte civilingenjör i rymdteknik vid Luleå Tekniska Universitet på Rymdcampus i Kiruna?

Hannah är 24 år och har precis avslutat sitt fjärde år i Luleå, vilket innebär att hon har ett år kvar till examen. Hannah har haft fullt upp med att plugga tentorna till kurserna ‘Rymdkommunikation’ och ‘Rymdfarkosters delsystem’, under en tentaperiod med sol dygnet runt, vilket är en av grejerna som gör det väldigt speciellt att studera i Kiruna. I sommar ska hon jobba på en av världens största rymdsommarskolor: Space Studies Program och i höst blir det praktik på European Space Agency i Nederländerna.

På Hannas blogg kommer ni kunna läsa om allt mellan himmel och jord, bokstavligen! Man behöver inte vara en rymd-nörd för att sitta fastklistrad framför Hannahs inlägg, det hon gör är verkligen spännande!

Hannahs blogg hittar ni här

Vi vill också passa på att rikta ett stort TACK till Jenny Stenström som drivit den fantastiska bloggen In Control, men nu gör sig reda att gå vidare till nya äventyr, bland annat som ledamot i Womengineers styrelse!

 

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.

Categories: Nyheter

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *