Både womengineers styrelse och projektgrupp har fått förstärkning under våren i form av nya eldsjälar som vill ta över stafettpinnen och fortsätta inspirera fler tjejer att välja ingenjörsyrket. Med högskolevalet 2017 precis bakom oss så känns det extra roligt med tre nya personer i projektgruppen som nu lagt sig i startgroparna för att vara med och peppa nästa kull ingenjörsstudenter.

Maria Davidsson har tagit över som webbansvarig efter Yvonne Le, och fortsätter därmed arbetet att utveckla och förbättra Womengineers plattform. Ylvali Busch har axlat rollen som PR-ansvarig efter Maja Sölve, och hoppas kunna lyfta Womengineers synlighet än mer i traditionella såväl som sociala medier. Frida Caballero blir womengineers nya bloggansvarig och ska fortsätta peppa, inspirera och rekrytera fantastiska bloggare.

Även Womengineers styrelse får nytillskott i form av Ellen Broström, som tidigare innehaft posten som bloggansvarig, och Jenny Stenström, som drivit bloggen In Control på vår plattform sedan augusti 2015. Womengineer består av ett dynamiskt och flexibelt team där den personliga utvecklingen för varje teammedlem står i fokus. Därför är det alltid särskilt roligt när personer i teamet kan hitta nya roller och utmaningar inom organisationen. Vi känner oss stolta och glada att Ellen och Jenny ska vara med och leda organisationen framåt.

 

Jenny

 

Efter två år som bloggare för Womengineer och med en knapp månad kvar till examen och arbetslivet känns det naturligt att ta nästa steg i mitt engagemang i Womengineer. Att få fler kvinnor till ingenjörsutbildningar är en fråga jag brinner för och har lagt mycket energi på under min studietid, både i och utanför Womengineer, och jag vill gärna fortsätta driva frågan.” – Jenny Stenström

 

 

Ellen

”Jag sökte mig som bloggare till Womengineer 2014 för att jag tyckte det vad en cool organisation med rätt fokus. Under min tid som bloggansvarig lärde jag mig vikten av tydlig kommunikation och hur viktigt det är att uppmärksamma teamet för att de ska tycka det är kul att bidra till organisationen.” – Ellen Broström

 

 

 

Vi i Womengineer-teamet är övertygade om att dessa nya medlemmar, i projektgruppen såväl om i styrelsen, kommer bidra enormt till organisationens fortsatta utveckling. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Maja Sölve och Yvonne Le för deras engagemang i organisationen, och vi önskar dem stort lycka till framöver.

Med våra nya stjärnor i projektgruppen och styrelsen ser Womengineer fram emot att nå ut till ännu fler unga tjejer runt om i landet.

 

Ylvali              Frida                     Maria

Ylvali Busch                                   Frida Caballero                                           Maria Davidsson 

 

Läs mer om våra nya stjärnor i projektgruppen här

 

Kontakt:

Ylvali Busch, PR-ansvarig, ylvali@womengineer.se , 0709110395
Ellen Broström, Styrelseledamot, ellen@womengineer.se, 070 7525242
Jenny Stenström, Styrelseledamot, jenny@womengineer.se, 0703-299221
Maria Davidsson, Webbansvarig, maria@womengineer.se, 0704225644
Frida Caballero, Bloggansvarig, frida@womengineer.se, 072 91 43 072

Womengineer

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *