Hej och välkomna till min blogg!

WEbloggarenAnna

Mitt namn är Anna och jag läser till kemiingenjör med tillämpad bioteknik vid Högskolan i Borås. Sedan februari har jag dock befunnit mig på andra breddgrader, närmare bestämt i den brasilianska staden Curitiba. Min sysselsättning är ändå den samma då jag just nu läser två kurser samtidig som jag jobbar på mitt examensarbete.

Vem är jag då? -Jo, för att fatta mig kort: 1994 föddes jag i den lilla västkuststaden Varberg. Mitt största intressen i livet är utan tvekan att lära mig nya saker. Det må låta lite luddigt, men faktum är att jag insett att de flesta ämnen blir intressanta om man sätter sig in i dem. Att läsa, titta på dokumentärer och lyssna på föreläsningar om allt ifrån kemi och fysik till politik och filosofi är därför någonting jag gärna ägnar min fritid åt. Utöver detta relativt lugna intresse tycker jag även om att träna, och favoritaktiviteterna då är långdistanslöpning och yoga.

 

Vad är då tanken med den här bloggen? – Tanken är att jag först och främst ska bjuda på en inblick i vad det innebär att studera till kemiingenjör. Mitt mål är att göra det på ett sätt som både gör det spännande för er att läsa om något så vardagligt som min vardag, men som även ger en bild av utbildningen som stämmer överens med hur det verkligen är.

..Jag ser fram emot att dela mina tankar, upplevelser, framgångar och missöden med er och hoppas att ni kommer att ta för vana att kika förbi!


2 Comments

Johanna-Catharina Edin · May 21, 2017 at 7:42 pm

Åååh ska bli så spännande och intressant att följa din blogg här Anna! Hoppas vi ses hemma i lilla Varberg i sommar! Kram

Magnus · November 24, 2017 at 10:41 pm

Hej Anna,
Otroligt roligt att läsa din blogg. En blandning av din vardag och och något som inspirerar mig djupt, att försöka förstå världen, meningen och livet där filosofi möter fysik. Jag var bara en pojke när jag för första gången blev helt uppslukad av den speciella och allmänna relativitetsteorin. Idag är det mer kvantmekanik som gäller men grunden är densamma, att söka efter mening att försöka förstå, jag tror att du förstår vad jag menar
Fortsätt att skriva, jag kommer att läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *