Och DÄR gick startskottet – nu har de första baby-stegen på kandidatexamensarbetet tagits!

 

Som civilingenjörsstudent på KTH – och många andra tekniska högskolor – läser man nämligen i årskurs tre en projektbaserad kurs, där man ska skriva en så kallad kandidatuppsats. Man kan välja bland många olika ämnen och problemställningar och jag har valt att skriva om….

 

Matematisk statistik!

 

Så spännande, eller hur? Statistik finns ju precis överallt och det svåra med just detta spår är att man inte får en utformad problemställning och att man inte heller får en datamängd att jobba utifrån. Men det är ju faktiskt ännu roligare på ett sätt, för då kan man undersöka något som man verkligen brinner för. Jag fick däremot en förfrågan på jobbet om att skriva uppsatsen där, och jag kunde inte låta bli att tacka ja. Företaget jag jobbar på arbetar primärt med dataanalys, så det kändes som ett naturligt val att tacka ja. Dessutom brinner många kollegor för just statistik, så att hitta en bra handledare och personer att bolla idéer med ska nog inte vara så svårt!

 

Nu gäller det bara att bestämma sig för vilken typ av data jag och min uppsats-kumpan ska behandla. Hittills, lutar det åt att undersöka hur ett företag ska lägga upp sin marknadsföring för att maximera försäljningen – var och när ska man synas och hur mycket? Det känns onekligen relevant i tider som dessa där det helt plötsligt börjar dyka upp reklam för alltifrån körkortslektioner till deltidsjobb i ens Instagram-flöde (!!).

 

16326420_10153976764556601_280994973_o copy

Bjuder på en härlig selfie från just nu. Promenerade hem längs Gamla Stan från en frukost som Malvina – det kvinnliga nätverket på KTH – arrangerade tillsammans med en av Sveriges största banker.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *