För första gången på länge har jag inga tentor efter jullovet och kan ta några dagar och bara ta det lugnt. Ett av mina favoritsätt att koppla av är att läsa men tyvärr blir det inte mycket tid över till det under terminerna när kurslitteratur och vetenskapliga artiklar ska plöjas igenom varje vecka. Därför tänker jag passa på att läsa ikapp ett gång böcker jag länge väntat på att få läsa. Lovets tema blir inspirerande powerböcker och jag tänkte dela med mig av några tips!

img_20161225_213934

How will you measure your life?

Förra årets julklapp från womengineer-teamet och en riktigt favorit. Min masterinriktning är inom Strategi och styrning och den här boken lyfter upp ett gäng av de klassiska strategimodellerna som används inom akademin och företagsvärlden och applicerar på hur man ska tänka kring sin karriär. Perfekt bok om man står i ett vägval i livet eller om man behöver hjälp med att fundera kring vad man värderar och prioriterar högst vilket gör många inte alltid är samma sak.

img_20161225_213755

Tänka snabbt och tänka långsamt

En modern klassiker inom ekonomisk teori från Nobelpristagaren Daniel Kahneman. Han tar upp hur hjärnan fungerar när den ställs inför snabba respektive långsamma beslut och hur vårt undermedvetna ofta påverkar våra intryck och åsikter. Den har också en del exempel där man själv får testa hur dålig man är på att tänka logiskt och rationellt i vissa situationer. En väldigt intressant bok men väldigt tjock (xx sidor!). Jag har valt att ha den liggande på nattduksbordet och läser några delar i taget varvat med andra böcker för att ett inte ska bli för mastigt.

img_20161225_213835

Härskarteknik – Den fula vägen till makt 

Den här boken var en ögonöppnare för mig. Förutom att lära mig mer om härskartekniker och hur man bemöter dem fick jag även insikt om att jag själv ibland använde några av dessa fula knep. Att skaffa sig själv övertag på att trycka ner andra är aldrig okej och efter att ha läst den här boken har jag blivit bättre på att upptäcka och korrigera sånt beteende både hos mig och hos andra.

img_20161225_213815

#GIRLBOSS

Den här boken damp ner i min brevlåda förra veckan och var årets womengineer- julklapp (fantastisk tradition!). Trots att jag bara läst ett par kapitel tror jag det kommer bli en succé. Jag är en stark förespråkare av att lyfta fram förebilder inom olika områden och den här boken är ett bra exempel. Den är skriven av Nasty Gals grundare Sophia Amoruso och handlar om hennes karriär resa. Tips blandad med små anekdoter och det är en precis lagom tung bok för lata vinterdagar när man inte vill lämna huset eller på resa mellan släktträffarna.

 

Vad läser ni i vinter?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *