Ibland får jag frågan om varför jag har valt att plugga energi. I början hade jag svårt att svara på det, jag kunde inte riktigt få ordning på mina tankar och formulera dem. Idag är det ganska enkelt. Det är för att jag vill att lampan ska lysa när jag trycker på strömbrytaren. För att jag vill ha ström i mitt mobilbatteri. För att jag vill ha det varmt och skönt hemma under den långa kalla vintern. För att jag vill kunna ta en varm dusch, se på tv, köpa mina produkter från industrier som arbetar på ett hållbart sätt, förvara maten i en kall kyl och allt det här vill jag kunna göra utan att utarma jordens resurser.

Påfrestningarna på jorden och klimatet kan inte fortsätta i all oändlighet. Enligt min mening har vi två alternativ. Antingen sänker vi den levnadstandar vi har idag, rejält, eller så ser vi till att hitta hållbara lösningar för det som är viktigt för oss. För mig är det här valet enkelt. Jag trivs bra med mobiltelefon, dator, fräsch mat och värme. Visst kan jag göra uppoffringar men jag tror verkligen att vi kan hitta energieffektiva lösningar som kan drivas av hållbara, och förnyelsebara, energikällor. Därför pluggar jag energi!

Här är en bild på mig när jag hänger på värmeverket i Kalix. Vi jobbar med ett projekt där vi försöker minska deras kväveoxider då de kör på hög last.

Här är en bild på mig när jag hänger på värmeverket i Kalix. Vi jobbar med ett projekt där vi försöker minska deras kväveoxider då de kör på hög last.

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *