Självkörande bilar i all ära men jag jobbar nog i alla fall i ett av de coolaste projekten på skolan just nu. Jag och mitt projektteam håller på att ta fram en självkörande truck i en av höstens kurser. Det är precis så svårt som det låter men också otroligt roligt. Efter fyra års studier får vi äntligen använda oss av allt vi pluggat in under tidigare kurser och applicera vår kunskap på ett verkligt problem i samarbete med ett företag. Drömmen för en snart färdig ingenjör!

screenshot-2016-09-19-18-24-32

De kurser och uppgifter jag har tyckt var roligast under studietiden är helt klart de som har haft någon slags verklighetsanknytning. Det är så mycket mer motiverande att lösa riktiga problem istället för något som nån kokat ihop för att passa till ett teoretiskt ramverk. Min bild är att universitetet är mycket bättre på att väva in samarbeten med tex näringslivet än vad min gymnasieskola var. Vi har ofta gästföreläsare som kommer och pratar om sina expertområden eller problem och lektionsuppgifter baserade på verkliga händelser.

Än så länge är vi i något slags planeringsstadium med vår truck men förhoppningsvis får ni se mer av den under hösten!


1 Comment

Tillåt mig presentera: GAFFELTRUCKEN! – Womengineer · December 7, 2016 at 8:22 pm

[…] har tidigare skrivit om mitt coola skolprojekt: att utveckla en autonom gaffeltruck som själv ska kunna hämta och lämna pallar i ett lager. Jag lovad att hålla er uppdaterade om […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *