Terminens första vecka har gått, och fort gick den! Jag har slungats tillbaka in i mina studier i maskinteknik och nu är det tredje året som gäller.

Det känns som att jag börjat lära känna min studiepersonlighet nu och vad som funkar för mig, och jag tänkte dela med mig av min plan inför hösten i hopp om att inspirera lite!

image

Steg 1 – bryt ner i små steg!

Det känns ofta jättemycket när föreläsarna pratar om allt som ska hinnas med under de kommande veckorna. Om man tänker på allt samtidigt är det ju det! Att gränsa av i delaktiviteter och sätta en planering gör så att du håller koll på vad som ska göras nu och vad du ska vänta med.

Steg 2 – visualisera!

Jag gillar att göra-listor och har en övergripande för varje kurs och gör sen nya varje vecka allt eftersom jag ska utföra aktiviteterna. Det är något speciellt med att få bocka av saker och känna sig klar!

Planeringen kan dock se ut hur som helst, allt från detaljerade gantt-scheman till en snabb mind-map, eller varför inte ett flowchart?

Steg 3 – avväpna litteraturen!

image

Jag brukar bläddra igenom hela boken och sätta lappar på de avsnitt jag ska läsa med en markering om när de ska läsas. Då har jag bekantat mig med bokens upplägg och läst lite rubriker och sett bilder, och har en uppfattning om hur mycket jobb det är.

Steg 4 – tänk över din studieteknik.

Det finns nog lika många sätt att plugga som det finns studenter. Plugga ensam eller i grupp? Läsa på innan eller efter föreläsningar? Plugga hemma eller i skolan? Det finns många saker att tänka på!

Jag tar nog en medelväg. Jag löser gärna uppgifter själv men diskuterar teori med kompisar, skummar innan föreläsningar och läser ordentligt efter och pluggar både hemma och i skolan beroende på vad jag känner för.

Lycka till med planerandet!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *